Foto: STARSPORT

Kakav dan za srpski ženski rukomet

Ženska rukometna reprezentacija Srbije prošla je na Svetsko prvenstvo, jer je u baražu u dva meča savladala Tursku – najpre sa 33:24 u gostima, a onda sa 32:25 u Beogradu.

Meč na Banjici ujedno je bio i oproštaj pet iskusnih reprezentativki: Kristine Liščević, Jovane Stoiljković, Jelene Lavko, Kristine Graovac i Tamara Radojević, koje više neće nositi nacionalni dres.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpske rukometašice su pobedom na Banjici samo overile plasman na Svetsko prvenstvo, koje će se igrati u Skandinaviji kasnije ove godine.

Srbija će na njemu igrati u podmlađenom sastavu, ali ekipa Uroša Bregara sanja velike snove.

Meč protiv Turske u Beogradu počeo je voema neizvesno, gošće su čak imale i prednost od 8:6, ali je već do poluvemena usledio preokret.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Serbian Handball Federation (@rukometnisavez)

Imala je četa Uroša Brgara dosta oscilacija, rezultatska klackalica obeležila je prvi deo igre, ali su Radojević i Radosavljević donele mir u naše redove.

Drugo poluvreme počelo je sa tri uzastopna gola Srbije i već tu je bilo jasno da smo na korak od Svetskog prvenstva.

Foto: STARSPORT

Tempo i intenzitet igre kod naših devojaka je dodatno porastao, stekle su i 10 golova prednosti, pred kraj su malo popustile, ali je ipak upisana ubedljiva pobeda.

Najefikasnija u našem timu bila je Stoiljković sa sedam golova, dok je Radosavljević dodala pet. Na drugoj strani se izdvojila Karačam sa 10 golova, dok je Turkoglu imala četiri pogotka, ali uzaludno.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

BONUS VIDEO Vilagoš: Birala sam između rukometa i atletike, izabrala sam pravi put

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar