Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore 26:25 u četvrtom meču grupe 6, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u u Mađarskoj, Švajcarskoj i Austriji.

Tvrd meč rešen je u napetoj završnici i poslednjim minutima, a bio je bolji nego onaj u Zrenjaninu kada su Crnogorke slavile sa 31:30.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija i Crna Gora su se tokom prvog poluvremena smenjivale u vođstvu, ali su Crnogorke bile nešto bolje i u pojedinim trenucima su imale do dva gola viška.

Stvari su se okrenule na početku drugog dela, kada su izabranice Uroša Bregara zaigrale nešto bolje.

Ako se izuzme niz spornih sudijskih odluka na štetu Srbije, devojke u beloj opremi su igrale bolje, a Veličković, Janjušević i Jovović su pronalazile rupe u odbrani rivalki.

Jedna od tih odluka je poništen čist gol Srbije kada su arbitri rekli da šut Janjuševićeve na isteku napada ne važi, iako je ona odmah po prijemu lopte pucala.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Odmah nakon toga je dosuđen osmi sedmerac za Crnu Goru koji je Pletikosić pretvorila u gol za 26:24 na tri i po minuta pre kraja utakmice. Odmah u sledećem napadu je isključena Ilda Kepić posle oštrog starta, a pas ka usamljenoj Sanji Simić na krilu je bio neprecizan, pa je propuštena velika šansa da se prednost Crnogorki prepolovi.

Međutim, pobednik je bio rešen tek kada je srpskom timu svirano probijanje na desetak sekundi pre kraja utakmice, kada je Uroš Bregar otišao da ironično čestita braći Lončar, sudijskom tandemu iz Hrvatske, te je meč ostao u senci tog skandala posle kog je srpski selektor dobio i karton od sudija.

Tokom drugog poluvremena su se više puta istakle i Moli Kubina na golu Srbije, odnosno Keli Armel Antigre na golu Crne Gore.

Standings provided by Sofascore

Obe su branile veoma dobro, Antigre je u nekim situacijama sprečila i da se Srbija odlepi, pa je i onda doprinela ovakvom epilogu.

Napadački, najbolja je u crnogorskom timu bila Tatjana Brnović sa sedam golova, Matea Pletikosić je imala četiri, koliko je postigla i Dijana Mugoša, dok su Anastasija Marsenić i Ivona Pavićević imale po tri.

U timu Srbije su sa po pet golova prednjačile Sanja Radosavljević, Jovana Jovović i Anđela Janjušević, Katarina Bojičić je imala tri, Dunja Radević i Teodora Veličković su imale po dva gola, a Tijana Simić, Aleksandra Stamenić i Tamara Mandić po jedan.

Srbija naredni meč igra protiv Bugarske trećeg i onda protiv Turske sedmog aprila.

BONUS VIDEO: Zagrevanje rukometaša pred duel protiv Gruzije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare