Foto: FiVB

Sve zanimljive detalje sa meča pronađite u blogu Nova.rs

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije završila je drugu rundu na Svetskom prvenstvu sa svih devet pobeda, pošto je u poslednjem kolu savladana i Turska sa 3:0, po setovima 25:20, 25:21, 25:23.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je tako potvrdila prvo mestu u grupi, dok bi Turska mogla da padne na četvrto mesto u slučaju da Poljska savlada Nemačku sa maksimalnih 3:0.

Naše odbojkašice su u prva dva seta dominirale, nisu dopustile Turskoj da ih ozbiljnije ugrozi, a najviše problema bilo je u trećem. Ipak, i u njemu su izabranice Danijelea Santarelija bile pribrane u ključnim momentima, uspele su da naprave dve serije i preokretom zatvore meč maksimalnim rezultatom.

Ubedljivo najbolja u timu Srbije bila je Tijana Bošković sa 23 poena, dok je Brankica Mihajlović dodala 15, od kojih su neki bili u kljčnim trenucima setova.

Istakla se i Maja Aleksić sa 13 poena, dok je u odbrani najbolja bila Teodora Pušić.

U sastavu Turske Derja Džebedžioglu je imala 13 poena, dok je Saliha Sahin imala 12. Sve ostale odbojkašice nisu imale zapaženu rolu.

Srbija je sjajno otvorila meč, pa je preko Brankice i Tijane povela sa 5:3. Tu prednost je održavala u prvom delu seta, a onda je usledila serija za vođstvo 15:9. Bošković je u tim momentima bila prava enigma za Tursku, a pomoć je imala u Aleksić i Branković, pa je Srbija povela i sa 20:14.

Do kraja prvog seta nije bilo velikih problema, iako su Turkinje zaigrale malo bolje. Srbija je nakon greške rivala došla do set lopte, koju nije odmah iskoristila. Međutim, Brankica je nam je donela prednost u setovima snažnim smečom.

PROČITAJTE JOŠ:

Početak drugog seta bio je kao iz snova, pa smo očas posla imali 5:0. Turska nije uspevala da nađe dobar prijem, pa je brzo na semaforu stajalo 10:2.

Sredinom drugog seta viđen je i najlepši poen meča, kada je Pušić u poslednjem momentu spasla loptu da ne padne na zemlju, a zatim je usledilo dizanje jednom rukom i jak smeč Mihajlović u kontri – 15:7.

Turkinje su opet digle nivo igre, ali je bilo kasno da bi ozbiljnije pripretile. Set loptu donela nam je Tijana Bošković pravovremenim blokom. Prvu ponovo nismo iskoristili, a onda je usledila greška Turkinja za kraj seta.

Treći set bio je najzanimljiviji. Srbija je osvojila uvodna dva poena u setu, Turska je uspela da izjednači, a Aleksić je onda imala veoma lak smeč. Turska je preokrenula i povela sa 5:4 nakon greške Tijane Bošković.

As je doneo Turskoj dva poena prednosti, a onda je usledio još jedan i to je prvi put na meču da Turska ima tri poena viška. Jovana Stevanovć je izblokirana u narednom napadu, pa je Santareli reagovao tajm-autom – 4:8.

Sredinom seta u igru je ušla Bojana Milenković koja je unela volju i kvalitet za preokret. Turska je vodila 7:10 i 14:15, ali je onda Srbija demonstrirala silu i iskustvo i povela sa 20:17.

Turska je ponovo uspela da se vrati i izjednači na 22:22, ali je onda viđen dobar prijem Srbije i jak smeč Tijane Bošković. Šahin je donela još jedno poravnanje, ali je Tijana ponovo bila maestralna za set i meč loptu. Turska je pogrešila u poslednjem poenu i Srbija je nastavila nepobedivi niz.

Četvrtfinalni mečevi na programu su 11. oktobra, polufinala se igraju 12. i 13. oktobra, dok su borbe za medalje prognozirane za 15. oktobar od 16 odnosno 20 sati.

Standings provided by Sofascore

Svetsko prvenstvo, druga runda, grupa F

SAD – Tajland 3:2

Srbija – Turska 3:0

Dominkanska Republika – Kanada 19.00

Poljska – Nemačka 20.30


Srbija – Turska 3:0 (25:20, 25:21, 25:23)

Dvorana: Atlas, Lođ, Poljska. Sudije: Kameron Endrju, Kang Jo Hi.

Srbija: Buša 7, Lazović, Drča 1, Popović, Mirković, Mihajlović 15, Pušić, Bjelica 1, Aleksić 13, Stevanović 1, Jegdić, Bošković 23, Milenković 2, Lozo. Selektor: Danijele Santareli.

Turska: Akoz, Ozbaj 1, S. Šahin 12, Baladin 4, Ismailoglu, E. Šahin 2, Boz 1, Dundar 4, Akjol 3, Džebedžioglu 13, Guneš 2, Ačar, Ajdin 1, Karakurt 2. Selektor: Đovani Gvideti.

Srbija - Turska (25:20, 25:21, 25:23)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar