Foto: Printscreen Sport Klub

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da nije hteo da završi polufinale Astane.

Đoković je uspeo da pobedi Medvedeva za finale sa Stefanosom Cicipasom, ali nakon što mu je Rus predao meč.

PROČITAJTE JOŠ:

Medvedvev je dobio prvi set sa 6:4, potom je u taj-brejku Novak uspeo da se izbori za treći set i onda mu je Rus prišao na mreži i rekao da ne može više da igra.

„Jeste, još sam iznenađen što se Medvedev predao, izgledao je skroz dobro meni. Poslednjih sedam, osam poena se možda malo sporije kretao. To je šok. Bio sam spreman za treći set i tu borbu. Nadam se da ta povreda nije previše ozbiljna, ne bi predao da je mogao da nastavi. Možda je pomislio da će moći da pogorša povredu. Rekao mi je da je istegao mišić, aduktor na nozi. Rekao bih da je bio možda i bolji igrač, mada je bilo izjednačeno u drugom setu. Borio sam se i našao način da uđem u treći set. Tužan sam zaista zbog ovog turnira i ljudi koji su uživali u borbi i zbog Danila jer se ovako završilo“, rekao je Đoković na kraju meča.

Opisao je Novak i malo bolje šta se dešavalo na terenu, gde se tokom većeg dela meča prilično mučio sa rivalom.

„Igrali smo mnogo drop-šotova. Lopte su postale velike i čupave i nisam mogao da ga probijem nikako. On je kao zid. Bio sam u tim cipelama tokom karijere, kad su igrači sa druge strane mislili da ne mogu da me prođu. Nikako nije pravio greške. Morao sam da se borim. Uslovi su ovde sporiji nego prošle nedelje u Izraelu i morao sam da se prilagodim. Nema tu mnogo lakih poena i morate da se borite sve vreme. Taj-brejk je bio uzbudljiv, sve je gorelo ovde na tribinama“.

Na kraju, ima šansu da se bori za prvi trofej u Astani i to protiv veoma dobrog protivnika.

„Uzbuđen sam, naravno zbog finala. Uvek je to cilj i želja. Nikad nisam igrao ovde i u Izraelu. Igram sutra finale protiv Stefanosa Cicipasa, znao sam da ću danas biti testiran. Juče pobeda protiv Hačanova je bila teška. Danas ponovo. Sutra će biti isto i neka bolji igrač pobedi. Veliki ispit za obojicu“, zaključio je Đoković.

On će finale turnira u Astani za 500 bodova igrati od 12.30 časova.

BONUS VIDEO: Savršen poen Đokovića za početak meča protiv Medvedeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar