Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Džejson Kelsi, legenda Filadelfija Iglsa i jedan od najboljih centara u istoriji američkog fudbala, okončao je karijeru, a veliki šampion je otkrio zbog čega je doneo tu odluku.

Kelsi je sa Iglsima 2018. godine osvojio Superboul, nakon čega je po završetku svake sezone bilo postavljano pitanje njegovog povratka u tim, a 36-godišnji sportista je nakon poraza od Tampa Bej Bakanirsa u ovosezonskom plej-ofu najavio saigračima da se neće vraćati.

PROČITAJTE JOŠ...

To je potvrdio na konferenciji za medije uz suze, a malo pre toga Kelsi je otkrio i šta je zapravo presudilo.

Naime, tokom sezone prilikom jednog razgovora nije mogao da se seti datuma kada je jedan od saigrača doživeo tešku povredu (po svemu sudeći u pitanju je povreda Karsona Venca protiv Los Anđeles Remsa 2017. godine). Iako je Kelsi kasnije, dok je to prepričavao, kroz šalu rekao da mu se „CTE prikrada“, ovaj trenutak je doveo do ozbiljnog straha od jedne od najgorih i najpodmuklijih bolesti koje mogu da snađu profesionalne sportiste.

„Ne želim da se pretvaram da sam slon u NFL sobi, ali plašim se uticaja koji bi igranje američkog fudbala moglo da ima naduže staze. Imam dve devojčice i… Neki ljudi dobiju CTE, neki žive dug, zdrav život“, rekao je on u dokumentarcu koji je pratio njegovu porodicu, aludirajući na brojne sportiste koji su preminuli od posledica ove bolesti, koja je, uzgred, naterala FIFA da promeni pravila fudbala.

„Nemam predstavu šta će da se dogodi sa tim. Možda se vrati da me ujede“, dodao je Kelsi.

Inače, Kelsi je 2023. godine ušao u najuži izbor za najseksi muškarca na svetu, gde je u konkurenciji glumaca Timotija Šamalea, Pedra Paskala i Džejmija Foksa, te pevača Ašera i Lenija Kravica, bio šesti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar