Foto: EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Srpski vaterpolo reprezentativci Nemanja Ubović i Vuk Milojević smatraju da "delfini" mogu da izađu na kraj s Mađarima.

Srbija i Mađarska se u petak od 15 časova u Zagrebu sastaju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Naš nacionalni tim je do borbe za polufinale došao preko Francuske sa kojom je igrao u osmini finala i pobedio 14:10.

PROČITAJTE JOŠ:

Mađari su do sada u grupi pobeđivali Italiju i Gruziju i izgubili su od Grčke, dok je Srbija pobeđivala Izrael, Nemačku i Maltu.

„Igrači mađarske reprezentacije su i mladi i iskusni. Veliki broj njih poput Haraija i Nađa predstavljaju vodeće igrače u svojim klubovima. Nikome nije lako da igra protiv njih. Njih je selektirao Žolt Varga. Zna se kakav je njegov sistem. Uvek daju sve od sebe. Igraju do kraja, videlo se to i protiv Italije. Potrebna je maksimalna koncentracija protiv odličnih individualaca. Nema sumnje da ćemo dati sve od sebe. Igrali smo angažovano, sa ozbiljnim pristupom u grupi. Verujem da ćemo iz meča u meč da budemo sve bolji. Odbrana, smirenost i maksimalna koncentracija su nam aduti“, kazao je Ubović, a preneo Vaterpolo savez Srbije.

Njegov saigrač iz reprezentacije Vuk Milojević, debitant na evropskim prvenstvima, zadovoljan je igrom u dosadašnjem delu šampionata.

„Dajemo maksimum i pobeđujemo. Sve smo bolji i nadam se da ćemo to pokazati i u nastavku takmičenja. U Mađarskoj ima dosta mladih igrača sa kojima sam se susretao u mlađim kategorijama. Da nisu kvalitet ne bi bili tu. Krasi ih ekipa igra, borbenost, zaslužuju sav respekt. Međutim, spremali smo se za ovaj meč, daćemo sve od sebe. Jeste utakmica u kojoj nema prava na grešku, ali mislim da smo mi na pravom putu“, naveo je Milojević.

BONUS VIDEO: Srbija protiv Malte, golovi sa utakmice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar