Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Strahinja Rašović, reprezentativac Srbije u vaterpolu, siguran je da njegov tim ima aduta za Mađarsku u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Srbija i Mađarska igraće u petak od 15 sati u Zagrebu u četvrtfinalu šampionata, s tim da i svetski i olimpijski šampioni igraju u drugačijim sastavima u odosu na one sa kojima su osvajali zlata.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je do osam najboljih ekipa prošla kroz doigravanje sa Francuskom u osmini finala i pobede 14:10, mada je taj meč rešen tek u četvrtoj četvrtini. Mađari su svakako stepenik iznad.

„To je odličan mlad tim, ali i sa momcima koji su igrali i na ranijim takmičenjima. Počinjemo ispočetka, a model je isti. Snažan pristup, koncentrisan bez stajanja, od početka do kraja“, rekao je Rašović, a prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije. Strahinja je naveo da je svestan snage mađarskog tima.

„Pobedili su u jakoj grupi i sa ovim sastavom. Ponavljam da imaju kvalitet, igraju za Mađarsku i zna se šta ta zemlja predstavlja u istoriji vaterpola. Istakao bih centra Haraija, braću Vigvari, Nađija koji je vođa ekipe… Siguran sam da imamo rešenje. Ovaj tim ima kvalitet, pokazao je to do sada. Verujem da ćemo uspeti da sve zamisli sprovedemo u delo i da će sve da bude u redu“, naveo je Rašović, inače igrač Vašaša.

Srbija je već prevazišla rezultat sa prethodnog Evropskog prvenstva 2022. jer je tada završila kao deveta, što je bio prvi veći neuspeh u trofejnom sportu, godinama unazad.

BONUS VIDEO: Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar