Dugo će se pričati o ovom porazu.

Srbija je posle neviđenog trilera poražena u meču druge faze od Italije sa 78:76 u meču u kojem je imala šut za pobedi i 16 poena prednosti. Sada slede žestoke kalkulacije u borbi za prvo mesto u grupi, a mnogo će zavisiti i od duela Dominikasnke republike i Portorika.

Srbiji je pobeda protiv Dominikanske republike pod moranjem za prolaz dalje, a za prvo mesto im treba da Dominikanci prvo pobede Portoriko, a zatim da ih pobedimo sa četiri poena prednosti.

PROČITAJTE JOŠ

Najefikasniji u redovima Srbije je bio Bogdan Bogdanović sa 18 poena uz očajan šut za tri poena 1/13. Dobrić je ubacio 15 poena, dok je briljirao Milutinov sa 14 poena i 12 skokova.

Italiju je predvodio maestralni Fontekio sa 30 poena i šutom iz igre 11/15, a pratili su ga Spisu sa 14 i Datome sa 10.

Loše je Srbija otvorila meč napadački i videlo se da su naši momci prilično stegnuti. Promašivao je i Bogdanović, grešilo se i u želji da se brzo završe akcije i pravili nepotrebni faulovi u napadu.

Nije ni Italija briljirala jer nije uspevala da pronađe dobru poziciju, a prvi poen su poistigli sa linije slobodnih bacanja.

Ipak, kako je prva četvrtina odmicala, Italijani su nekako pronalazi ritam dok su u redovima Srbije samo Bogdanović i Dobrić donekle pronašli ritam u napadu. Italija je na krilima sjajnog šuta za tri koji je u jedmo trenutku sredinom druge četvrtine iznosio 7/9 uspela da se odlepi na deset poena prednosti, ali je nakon tajm-auta Pešića na kojem je i opsovao konačno krenuo u naš napad.

Proigrao je i Aleksa Avramović, a Srbija je pametnijom igrom do kraja prve četvrtine uspela da priđe na minus četiri.

Na krilima te igre je počela i druga deonica pa je Srbija trojkama Avramovića i Marinkovća uspela da preokrene, a potom i novim poenima da brzo dođe do prednosti od šest poena nakon čega je usledio i tajm-aut Italijana.

Prodrmao je ekipu Poceko i Italijani su se vratili u igru i sa serijom od sedam poena ponovo preuzeli prednost. Gledali smo rezultatsku klackalicu i minimalnu prednost Italijana, koju je Bogdanović poništio maestralnom trojkom iz okreta i uz zvuk sirene.

Nastavak utkmice je izgledao kao u snovima koji su nažalost pekratko trajali. Milurtinov je dominirao u odbrani, počeo da pogađa i u napadu pa je razlika rasla sve do neverovatnih 16 poena na tri ipo minuta pre kraja treće četvrtine. Tada je sve krenulo nizbrdo, a sve je povukao Bogdanović koji je ušao u neverovatnu seriju promašaja i loših odluka.

Italija je namirisala krv i za dva minuta serijom 13:0 se potpuno vratila u meč. Povukao je Fontekio, nastavio Datome i prednost je nestala kao da je nije ni bilo.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Početak četvrte deonice je obeležila lošan apadačka igra, ali je govor tela bio na strani Italijana. Rizikovali su sa mnogo faulova i ranim izlaskom iz bonusa i potpuno Srbiju izbacili iz ritma. Pokušavao je Bogdanović da nepotrebnim herojskim potezima vrati naš tim u igru, ali ga je samo dodatno ukopavao.

Nejasne su bile i rotacije Pešića, a hladnokrvni Fontekijo je sve to kažnjavao i doneo potpuni preokret.

Italija je u poslednji minut ušla sa špet razlike nakon promašena dva bacanja Davidovca, ali su i oni stali napadački pa smo dobili novu šansu. Na kraju smo imali sedam sekundi i šut za pobedu, ali je napad katastrofalno organizovan i Italija je došla do pobede.

Sledi meč sa Dominikanskom republikom u nedelju od 14 časova koji će dati mnoge odgovore.

Srbija – Italija 76:78 (19:23, 23:17, 20:19, 14:19 )

Dvorana: Araneta, Manila

Srbija: Bogdanović 18, Dobrić 15, N. Jović 5, S. Jović 4, Milutinov 14, Avramović 7, Davidovac 2, Gudurić 8, Marinković 3, Petrušev, Ristić; Selektor: Svetislav Pešić

Italija: Fontekio 30, Meli 8, Polonara 3, Spisu 14, Tonut 3, Datome 10, Dijuf, Pajola 7, Proćida, Riči, Severini 3, Spanjolo; Selektor: Đanmarko Poceko


Srbija - Italija 76:78

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare