Dejan Lovren
Dejan Lovren; Foto: Screenshot Youtube Bujica Z1TV

Dejan Lovren zaista ne zna kada je previše ili to ne želi da vidi. Taman kada se mislilo da će se stvari smiriti nakon brojnih ispada tokom Svetskog prvenstva, došao je u Zagreb i nastavio sa istom pločom.

Startni štoper Hrvatske je gostovao u emisiji „Bujica“ na televiziji „Z1“ kod voditelja Velimira Bujaneca, a i naslov emisije je bio citat ujedno i provokacija „Za domovinu sam uvek spreman“, što je samo parafraza čuvenog ustaškog pokliča „Za dom spremni“.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je pevao brojne ustaške pesme sa saigračem Marcelom Brozovićem u jednom kafiću što mu je zamereno, ali zbog toga ga nije nimalo stid. Štaviše ponosi se time.

Deo hrvatske javnosti ga je osudio, ali Lovren je odlučio da ide i korak dalje. Tako je objavljen snimak gostovanja u kom je, između ostalog, Lovren poručio.

„Mesec dana, otkako smo krenuli na Svetsko prvenstvo nisam otvorio novine. Znam da je to pritisak i na mene, i na selektora i na ostale. Još do danas nisam otvorio niti jedne novine. Svi su mi ispričali kako su pisali o meni. Ja da sam salutirao fašistički? Neka ih bude sram! Tužbe sam već pripremio. Tu nema oproštaja! Ja predstavljam svoju državu i domoljublje. Nikad ne pozivam na nasilje i mržnju. Da, bio sam polupijan, ali i s razlogom srećan“, rekao je što je zvučalo poprilično loše.

Odbrusio je svima kojima se ne dopada uzvikivanje i pevanje ustaških pesama.

„Spreman sam za svoju državu! Zar ja to ne mogu izjaviti? Predstavljam svoju državu i narod koji možda nema glas. Ako ja ne mogu to reći, ko će reći? – Dosta je to škakljivo pitanje. Nisam za ovu scenu iz 2018. (voditelji isključuju struju Tompsonu, prim. aut.) ni znao, prvi put vidim to s Modrićem i Tompsonom. Bio sam negde iza. Iskreno, šokantno. Ali opet, zapevali smo. To je poenta svega. Koliko god to ta neka manjina nije dopuštala. Mi, kada se skupimo, svi krenemo kao jedan. Mogu da nas ućutkaju samo kratkoročno i neće nas ućutkati.“

Tvrdi da sa prijateljima iz Srbije nema nikakvih problema.

„Ja sam za svoju domovinu spreman! Ja je volim, a da mi to neko brani, to neću da dozvolim. Neću se u svojoj državi sramiti naših domoljubnih pesama. Nikad nisam niti ću pozivati na mržnju i nasilje jer za to nisam, ali da mi netko brani da nešto pevam, to neću. Imam prijatelje iz Srbije, poštujemo se međusobno i nemam s njima nikakvih problema. Ne želim niti ulaziti u te teme“, rekao je Lovren koji je ime dobio po legendarnom Savićeviću.

BONUS VIDEO Reakcije navijača Hrvatske nakon meča sa Argentinom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare