Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Ako to neko nije znao do ovog Svetskog prvenstva sada više nema dileme. Za Argentince je fudbal život, znaju da preteraju u slavlju i u svemu su izuzetno strastveni. I da, imaju dobar smisao za humor.

Fudbaleri Argentine savladali su Francusku u finalu Svetskog prvenstva i tako po treći put u istoriji postali prvaci planete. Ipak, od tada smo videli seriju prozivki, pre svih Emilijana Martineza koji je od vulgarnog stavlja „Zlatne rukavice“ na međunožje, preko izjava, sve do nošenja plastične bebe sa likom Mbapea napravio čitav niz skandala.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je on sklon preterivanju, u Argentini je bilo i odličnih fora. Tako je po banderama izlepljena poruka „Messi Christmas“. Zanimljiva igra reči sa prezimenom Lionela Mesija i proslavom Božića u ovoj zemlji.

I još jednom su priredili neočekivan odgovor Francuzima nakon što je više od 200.000 Evropljana potpisalo peticiju da se ponovi finale Mundijala. Želeli su na taj način da izvrše pritisak na FIFA da se finale ponovi. Naravno, da ovo niko nije shvatio ozbiljno, ali su Argentinci odlučili da im odgovore na svoj način.

Ubrzo je stigla reakcija koju je pokrenuo Valentin Gomes, a naslov te peticije bio je „Da Francuzi prestanu da plaču“.

„Ako Francuzi mogu da prikupljaju potpise da se ponovi finale Svetskog prvenstva u Kataru, predlažem da iskoristimo trenutak argentinskog jedinstva i sakupimo potpise i mi sami. Predlažem da potpišete peticiju kako bi Francuzi konačno prestali da plaču“, napisao je ovaj momak.

Reakcija? Više od 300.000 je odmah to potpisalo, a brojka i dalje raste.

Bilo je mnogo onih koji su odlučili da ostave i komentare na peticiju, pa se ona još više proširila.

„Od kada smo pobedili na Svetskom prvenstvu Francuzi ne prestaju da plaču i žale se. Ne prihvataju da je Argentina šampion“, napisao je jedan od potpisnika peticije.

BONUS VIDEO Navijač skočio sa mosta tokom slavlja u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar