Foto: AP Photo/Andre Penner

Sjajan turnir hrvatskog veterana.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Hrvatska ponovo briljira na Mundijalu i nakon turnira u Rusiji ponovo je stigla do završnice. Ekipa Zlatka Dalića je posle trilera eliminisala Brazil u četvrtfinalu nakon penala i sada ih očekuje izazov u visu Lea Mesija i Argentine za plasman u drugo uzastopno finle Svetksih prvenstava.

Veliki broj igrača igra sjajno, aod meča do meča ekipa ima novog heroja.

PROČITAJTE JOŠ

U nokaut fazi je to Dominik Livaković koji brani čudesno, a tu su i mnogi drugi igrači.

Livaković je i najbolje ocenjeni igrač Hrvatske tokom turnira na osnovu parametara popularnog sajta sofascore, a zanimljivo je da je odmah posle njega u hrvatskom timu najbolji bio Dejan Lovren sa prosečnom ocenom 7.43.

Zanimljivo je i da je Lovren jedan od igrača oko kojih se poslednjih godina lome koplja u Hrvatskoj. Mnogi smatraju da je njegovo vreme prošlo i da je sklon kiksevima, dok drugi tvrde da je njegovo iskustvo neprocenjivo i da sa sušetalentovanim Joškom Gvardiolom čini sjajan tandem.

Pored fudbalskih argumenata, kod Lovrena se često potežu i stvari van terena.

Hrvatima je najviše zasmetala činjenica da defanzivac nije želeo da promeni klub i napusti Zenit i Rusiju kada je počeo rat u Ukrajini, a zamerano mu je i što je javno pružao podršku Novaku Đokoviću na startu 2022. godine kada je srpski teniser prolazio kroz probleme u Australiji.

„Početkom godine bio je oštar prema Australiji zbog odnosa prema Novaku Đokoviću i pritom nije birao reči, a pre nekoliko dana se pridružio akciji „bojkotujmo Dizni“ zbog najave o povećanju LGBTQ tema u sadržajima za decu. Kad je reč o hiljadama mrtvih i sravnjenim gradovima u komšiluku, nikakvog mišljenja ili stava nema“, bila je jedna od kritika na račun njegovog ćutanja po pitanju situacije u Rusiji.

BONUS VIDEO Širom Hrvatske slavi se ulazak u polufinale SP u Kataru