Još malo...

Prijatelj podcasta „Pick and roll“ Maxbet.

Košarkaši Partizana nastavlju bitke na dva fronta, u Evroligi i ABA ligi, a izgleda da bi krajem januara opet mogli da budu jači za Aleksu Avramovića.

Reprezentativni plejmejker je dan pred meč sa Makabijem trenirao sa ekipom i radio s loptom, što je ohrabrujuća vest za Željka Obradovića i sve navijače crno-belih.

„Oporavak ide dobro, 80-90 odsto je bolje i uskoro ću se naći na terenu“, rekao je Avramović nedavno u Pirotu, gde je prisustvovao otvaranju Božićne škole sporta zajedno sa selektorom reprezentacije Svetislavom Pešićem.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, moraće crno-beli još malo da sačekaju na Aleksin potpuni povratak u tim i da se stavi trofejnom stručnjaku na raspolaganje. Kako je Miroslav Mića Berić otkrio u našem podcastu „Pick and roll“, Avramović bi najranije mogao da zaigra 22. januara protiv Mege kod kuće u ABA lige, a verovatno će preskočiti gostovanje Panatinaikosu u Evroligi.

„Jaramaz očito diže formu, Trifunović ima i te kako bitnu ulogu, i njegov izostanak je prilično uticao… Aleksa je već počeo da trenira, propustiće gotovo sigurno (PAO u Atini, prim.aut) da se ne bi rizikoval, ali će protiv Žalgirisa (26. januar, 20.30) biti u timu i igrati. Naravno, Željko Obradović će odrediti kad tačno i koliko će igrati, to će se videti na treningu najbolje, ali će možda dobiti minutažu u ABA ligi posle Atine. Verujem da će Partizan biti konačno kompletan sa Aleksom na terenu već naredne nedelje“, poručio je Mića Berić.

Avramović je, inače, iznet sa terena posle povrede koju je doživeo početkom decembra u ranoj fazi utakmice 13. kola Evrolige protiv Armanija, užasno je iskrenuo zglob leve noge i odmah je bilo jasno da će ga čekati duža pauza.

A još jedan „Pick and roll“ vrteli smo na našem portalu, u studiju je bio domaćin Miroslav Mića Berić zajedno sa Nebojšom Todorovićem, zamenikom urednika sportske redakcije Nova.rs.

Foto: nova.rs

Zašto bi pobeda Partizana nad Panatinaikosom u Atini bila velika kao Mont Everest i zašto je Zvezda protiv Baskonije pod nikad većim imperativom pobede? Šta čeka večite u utakmicama do sredine februara i pauze zbog kupova i reprezentativnih obaveza?

Pažnju smo posvetili i sve glasnijoj priči oko ulaska kluba iz Dubaija u Evroligu, Mića Berić želi, ali misli da će večiti teško zajedno i dalje igrati na elitnoj sceni, te da ćemo u regionalnom finalu opet imati „ratno stanje“ na parketu. Dotakli smo se i gužve na tabeli, da li su Efes i Bajern prežaljeni sa učinkom 8-13 jer im treba po devet trijumfa u narednih 13 mečeva?

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO Pick and roll s Mićom Berićem EP 13: Ratnički Partizan nemoguće pretvara u moguće, Zvezdino poluvreme za zaljubljivanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar