Miloš Teodosić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Evo šta Partizan i Zvezda znače za Evroligu, elitno takmičenje bez njih ne bi bilo isto.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

U danima kada se priča o tome da večitim rivalima iz Beograda nije zagarantovano mesto u Evroligi u dolazećim sezonama i usled priča da će klub iz Dubaija igrati to takmičenje, pokazuje se da najviše navijača dolazi na mečeve klubova kojima učešće nije izvesno.

PROČITAJTE JOŠ:

Košarkaški novinar Aris Barkas s tim u vezi kaže da je Evroliga ove sezone prvi put probila brojku veću od 10.000 navijača u proseku po utakmici. Najveći razlog za to su upravo Zvezda i Partizan sa svojom prosečnom posetom od oko 18-19 hiljada navijača.

„Uticaj beogradkih klubova ne može da se zanemari“, kaže Barkas i podseća na to da je ovo evroligaški rekord. Evroliga zvanično ima 10.296 navijača na utakmicama, a uz Zvezdu i Partizan su najposećenije utakmice Žalgirisa, Panatinaikosa i Anadolu Efesa.

Preko 10.000 fanova na svakom meču u proseku imaju još i Olimpijakos i Fenerbahče, dok je Baskonija tu negde na granici, a ostali su iza. Koliko je podrška Partizanu fanatična, pokazuje i to što je Arena puna 99 posto na svakom meču, Žalgirisu je ispunjena 97, a Zvezdi 95 posto po zvaničnim podacima.

Ukupno je skoro milion i po gledalaca bilo na utakmicama regularnog dela sezone između prvog i 17. kola, što je 128.876 više nego u istom periodu prošle sezone.

Treba napomenuti da je svih prethodnih sezona brojka u proseku bila ispod 10.000, ali i da je recimo sezona 2019/2020 prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Ima se u vidu i to da Makabi ove sezone utakmice igra u Beogradu pred praznim tribinama, dok su u sezonama 2020/2021 i 2021/2022 važila ograničenja zbog korone.

BONUS VIDEO: Svi poeni Partizana protiv Makabija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar