Trinaesta epizoda košarkaškog podcasta na Nova.rs, i večeras od 20 časova

Prijatelj podcasta „Pick and roll“ Maxbet.

Vaš omiljeni sportski podcast i tokom 2024. je na Nova.rs, a u standardnom terminu biće mnogo zanimljivih priča o još jednom duplom kolu i pred nove izazove večitih u Evroligi.

Novi „Pick and roll“ večeras vrtimo od 20 časova, u našem studiju biće domaćin Miroslav Mića Berić zajedno sa Nebojšom Todorovićem, zamenikom urednika sportske redakcije Nova.rs.

Iza nas je drugo uzastopno duplo kolo Evrolige i nesvakidašnje paklen ritam na elitnoj sceni… Večiti su imali polovičan učinak, počeli su porazima u gostima, Crvena je izgubila od Asvela (100:91), a Partizan od Fenerbahčea (91:76), da bi potom crveno-beli sjajnom igrom srušili Armani u Milanu (76:62), dok su crno-beli napravili rekordan preokret protiv Makabija u Areni i trijumfovali sa 88:79.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je od nemogućeg napravio moguće i ispisao novu stranicu i klupske i evroligaške istorije, pa je Željko Obradović jednim potezom oduševio i Miću Berića. Bilo je to veče za pamćenje začinjeno sudijskom odlukama i „onim“ potezima Smailagića i Trifunovića i košem Jaramaza, o kojima je bivši kapiten takođe posebno govorio.

Zvezda je u Milanu odigrala poluvreme za zaljubljivanje u košarku, sve suprotno meču sa Asvelom, pa se o potezima Rokasa Giedraitisa, asistencijama Miloša Teodosića i zakucavanju Džoela Bolomboja danima pričalo…

Još mnogo zanimljivih priča bićete u prilici da čujete večeras od 20 časova u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ na Nova.rs, a pažnju smo posvetili i sve glasnijoj priči oko ulaska kluba iz Dubaija u Evroligu. Mića Berić želi, ali misli da će večiti teško zajedno i dalje igrati na elitnoj sceni ako dođe do tektonskih promena, nešto slično su najavili i čelnici Evrolige, a možda je sve za sada samo opipavanje pulsa…

„Sport ne moraju i ne treba da igraju samo najbogatiji, neka igra onaj ko zaslužuje, ne treba niko da ti pokloni, iako sve više i sve češće novac priča… Sve više se gleda pre svega tržište, a svima su puna usta sjajne atmosfere i pune dvorane. Uvek je ovde sve na kašičicu, udica je bačena i onda dođemo do juna i bude ratno stanje… Mi možda ovde ne bi znali ni da se ponašamo da je sve normalno. Nadam se da do svega toga neće doći, iako kada krene tako da se priča do toga na kraju i dođe“, rekao je Berić, naglasio i da je optimista, ali i da ga plaši da se ništa do juna neće znati nego kad prođe „ratno stanje“.

Šta su rekli iz Evrolige?

Jasno je odavno da je modernom sportu bitan samo profit. Što veći to bolji. Klub očito ni ne mora da bude iz Evrope. Bitno je da prihodu rastu – novac, novac, novac. Paulius Motiejunas, generalni direktor Evrolige, podigao je ozbiljnu buru poslednjim obraćanjem. Slike iz Beograda su otišle u svet, stigle i do NBA, dvorana je prepuna na svakom meču večitih, pa ipak to nije dovoljno da se napravi korak više.

Dubai je gotovo već viđen u Evroligi sledeće sezone.

„Moramo da se fokusiramo na dva različita aspekta. Jedan su trenutni klubovi koji igraju, njihovi navijači i takmičenje kojem mogu da se pridruže. Moramo svi da radimo da dođe do rasta na tržištu. To je jedna od najtežih stvari kada si generalni direktor Evrolige. Nemoguće je da svi budu srećni. Nemoguće je doživeti sva najbolja mesta na kojima se igra košarka, a Beograd je jedno od tih mesta očigledno. Ali moramo da imamo brojke iza toga i da pogledamo druge klubove i tržišta koji rastu“, rekao je Motiejunas.

Foto: Starsport

Na tome se nije zaustavio već je još jednom istakao novac u prvi plan.

„Teško je štiklirati sve što je potrebno da biste bili u ligi. Prvo, na čemu radimo? Šta je vizija? Koja su to mesta do kojih stižemo? Mora da bude održivo, dugoročno, nešto što pomaže rastu tržišta i čitave lige, ne samo jedan region.“

Potvrdio je da će šampion ABA lige imati sigurno mesto u sledećoj sezoni u Evroligi.

„Trenutno, dogovor je da šampion ABA lige igra u Evroligi. To se nije promenilo“, poručio je generalni direktor.

Evroliga odavno ima 11 zagarantovanih ekipa, to su: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpija Milan, Žalgiris, Panatinaikos, Olimpijakos, Fenerbahče, Anadolu Efes, CSKA Moskva i Makabi, plus Bajern i Asvel koji su naknadno dobili članstvo, te Alba sa dvogodišnjim ugovorom. Kako nema CSKA zbog izbacivanja ruskih klubova, to je značilo 13 sigurnih za tekuću sezonu plus osvajač Evrokupa (Gran Kanarija ustupila mesto Valensiji), odnosno četiri pozivnice – Monako (kao osvajač Evrokupa 2021/2022 koji je u prošloj sezoni ušao u Top 8), Partizan (prvak ABA lige), Crvena zvezda i Virtus (dve specijalne vajld karte).

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO „Pick and roll“ s Mićom i Kuzmom: Zvezdinih savršenih 35 minuta, Partizan neočekivano loš – ko je oduševio, a ko razočarao na derbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar