Vrućina u Beogradu Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ulazimo u period nestabilnog vremena. Do kraja nedelje će biti toplo, sparno, uz pljuskove, grmljavinu, lokalno i oluje. Temperatura oko proseka, do 30-31 stepen. Za danas u većem delu zemlje aktiviran narandžasti meteoalarm.

Nalazimo se pod uticajem ciklona čiji je centar iznad Italije. On će narednih dana imati uticaja na vreme u našim krajevima, tako što će nam svakodnevno preko Jadrana slati znatnu količinu vlage i oblaka.

Trenutno pretežno vedro i prijatno u celoj Srbiji. Temperatura u većini gradova više od 20 stepeni. Danas će samo jutro biti potpuno sunčano, već oko 12 će biti uslova razvoj oblaka, uz pljuskove, grmljavinu. Oluja kratkotrajno može biti praćena gradom i jakim vetrom, najavljuje Sara Botić, meteorološkinja N1.

Na udaru se danas nalaze Srem, Bačka, zapadna Srbija, Beograd, Šumadija i jugozapadna Srbija. Mada kiša nije isključena ni na istoku u večernjim satima.

Vremenska prognoza Foto:meteoalarm.rs

Vetar slab do umeren, pretežno jugoistočnog smera. Maksimalan temperatura od 29 do 32 stepena. Jedino na istoku do 34. Zbog velike vlage u vazduhu, danas će biti veoma sparno i subjektivni osećaj biće da je toplije nego što jeste.

Pročitajte još:

Nestabilno vreme do kraja meseca. Svakodnevno će biti uslova za pljuskove, grmljavinu i oluje, ali će biti i sunčanih perioda, naročito u pre podnevnim satima. Temperatura narednih dana u okvirima proseka, oko 30 stepeni. Stabilizacija sledi u danima vikenda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare