Meteorološkinja Sara Botić nam u podcastu "Život na srpskom" otkriva šta stoji iza priloga o vremenskoj prognozi koji svakodnevno gledamo na televiziji.

Svakog jutra nas pozdravlja s osmehom i upoznaje s vremenskim prilikama, međutim ona nije „samo lepa devojka koja čita prognozu“ u jutarnjem programu – Sara Botić završava meteorologiju na Fizičkom fakultetu i svaku od tih prognoza sama radi.

U podcastu „Život na srpskom“ otkriva nam kako je izgledala audicija, a kako sad izgleda njen radni dan; s kojim se predrasudama sve susretala i šta još sve treba da znamo pre nego što procenimo da su meteorolozi „pogodili“ ili nas „slagali“ za kišu tog dana.

Pitali smo i koje aplikacije ona koristi, gde je najbolja klima u Srbiji i, naravno, kakvo nas vreme očekuje i kad će prvi sneg – ispostavilo se da ga nismo ni registrovali.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

***

Pogledajte još:

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar