Nastasja Kinski Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Slavna glumica Nastasja Kinski, koja je večeras trebalo da zatvori 51. Fest u Mts dvorani, ipak neće spustiti zavesu na naš filmski festival.

Glumica, potomak velikog nemačkog glumca Klausa Kinskog, koja je bila gost Beograda nepuna tri dana, morala je hitno da otputuje odavde.

Bilo je predviđeno da se Nastasja Kinski danas druži s medijima i zatvori večeras u Velikoj dvorani 51. Fest. Međutim, zbog neodložnih obaveza i prevashodno porodičnih razloga glumica je jutros bila prinuđena da ode iz Beograda.

Nastasja Kinski Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Uprkos „višoj sili“, zbog koje je dama, koja je trebalo da spusti zavesu na 51. Fest, pre vremena napustila srpsku prestonicu, ceremonija zatvaranja festivala počinje u 19.30 sati. A sat vremena ranije će crvenim tepihom u Mts dvorani prošetati zvanice i članovi ekipe poslednjeg filma u karijeri i životu Puriše Đorđevića „Usta pune zemlje„. Nakon toga biće proglašenje laureata nagrade Beogradski pobednik za najbolji film, najbolju režiju, scenario, žensku i mušku ulogu, debi, žirija, kao i priznanja „Nebojša Đukelić“, „Milutin Čolić“ i „Fedeora“.

Podsetimo, sinoć je Nastasji Kinski uručena nagrada Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, što je bio i glavni razlog njenog dolaska u Beograd. Na ceremoniji u sali Makavejev Kinski je, primivši priznanje iz ruku direktora Kinoteke i umetničkog direktora Festa Jugoslava Pantelića, poručila kako joj veoma znači nagrada za celokupno stvaralaštvo:

– Posebno se zahvaljujem rediteljima filmova u kojima sam igrala i svojoj mami. Izuzetno mi je drago što u Beograd i Srbiju dolaze ljudi iz Ukrajine i Rusije da žive u miru, a ne da se svađaju. Mir je ono što nam je u ovom trenutku najpotrebnije – poručila je Kinski, nakon čega je publika mogla da pogleda film „Tesa“ Romana Polanskog u kojem je glumica briljirala.

Bonus video: Uručenje Zlatnog pečata Nastasji Kinski

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar