Slavnoj nemačkoj glumici Nastasji Kinski uručen je večeras Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Vredno priznanje uručio joj je direktor Kinoteke Jugoslav Pantelić. Praćena ovacijama publike u sali „Makavejev“, Kinski je izašla ispred velikog platna i s puno emocija se zahvalila, rekavši da joj priznanje mnogo znači.

Nastasja Kinski Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

– Drago mi je da sam dobila nagradu za svoje celokupno stvaralaštvo jer obuhvata ceo moj život i ljude koje su bili uz mene. Verovati u ljude je nešto najdragocenije. Vi verujete u ljude i oni veruju u vas. To vam daje snagu i nadu da se mogu dogoditi lepe stvari. Posebno se zahvaljujem rediteljima, Romanu Polanskom, Vimu Vendersu, svima u čijim sam filmovima imala čast da igram. Zahvaljujem se i svojoj mami – rekla je Kinski.

Istakla je da joj je izuzetno drago što u Beograd i Srbiju dolaze ljudi iz Ukrajine i Rusije:

– Dolaze da žive u miru, a ne da se svađaju. Mir je ono što nam je u ovom trenutku najpotrebnije. Ukoliko nešto želimo, a u ovom slučaju to je mir, moramo da radimo na tome. Svi verujemo u magiju i magija mora da postoji – rekla je Kinski.

Slavna glumica, ćerka glumca Klausa Kinskog, Nastasja Kinski rođena je 1961. u Berlinu, a karijeru je započela kao model. Školovala se u inostranstvu, a glumu je, na predlog reditelja Romana Polanskog, studirala u Aktors studiju Lija Strasberga. Prvu značajniju ulogu imala je u filmu „Pogrešan pokret“ (1976) Vima Vendersa. Pažnju internacionalne publike privukla je u drami „Stay as You Are“ (1978) Alberta Latuade, gde joj je partner bio Marčelo Mastrojani.

Bonus video: Najlepše jugoslovenske glumice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar