Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Za mene je uspeh prvih “Munja” bio potpuno slučajan, pravo iznenađenje. I razmišljao sam kako da ponovo uradim nešto “slučajno”, što mi je izgledalo kao nemoguća misija, kaže reditelj Raša Andrić.

Prošle su godine, a kod Popa i Mareta sve je isto. Dve decenije kasnije, nema ni devojaka, ni keša ni doživljaja. Ali, kada im Gojko Sisa ukrade deo starog hita i pozajmi popularnoj pevačici Mili Sili, to razbudi naše junake…

Film „Munje opet“ Foto: Aleksandar Letić

Prisustvo brojnih novinarskih ekipa u dupke punom “Lisabon baru” gde se s medijima družila ekipa filma “Munje: Opet!”, govori da je interesovanje javnosti za nastavak “Munja” ogromno. Nema sumnje da će i drugi deo dostići veliku popularnost i gledanost, o čemu govori i činjenica da je beogradska premijera nastavka kultne domaće komedije, predviđena za 29. mart u MTS dvorani, već rasprodata, i da su puštene u prodaju karte za dodatni termin, od 22 sata istog dana.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ekipa filma predvođena Sergejem Trifunovićem, Borisom Milivojevićem, Nikolom Đuričkom, Sekom Sablić, Majom Mandžukom, Draganom Macom Marinkovićem, Mionom Marković, upotpunjena je i mladim glumcima: Ivanom Zečević, Markom Pavlovićem i Stojšom Oljačićem, ali i poznatim reperom Ivanom Ivanovićem Đusom.

– Trudili smo se da napravimo što zabavniji film – da nama bude zabavan i vedar, jer smo osetili da nam to treba – rekao je scenarista Srđa Anđelić, nakon novinarske projekcije u Mts dvorani.

Zaplet filma je ponovo urnebesan, i naravno da su u centru pažnje opet Pop i Mare. Kao i uvek, njih dvojica se ne razumeju sa svetom i novom muzikom koja dominira. Njihov “arhineprijatelj” Gojko Sisa organizuje proslavu mature u Beču, i tada kreću da se dešavaju razne nepredviđene stvari, jer jedino njih dvojica nisu dobili pozivnice…

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

– Dok nisam počeo da radim, strašno me je morilo šta i kako sad… Za mene je uspeh “Munja” bio potpuno slučajan, pravo iznenađenje. I onda sam razmišljao kako sad da ponovo uradim nešto “slučajno”. Izgledalo mi je to kao nemoguća misija. Ali, kada smo krenuli da radimo, toliko je bilo posla da zaboraviš na te neke svetske probleme – odgovorio je reditelj Raša Andrić na pitanje kako se nosio s bremenom uspeha prvog dela.

Prošlo je 20 godina a Pop (Sergej Trifunović) još uvek mašta o muzičkom uspehu, iako tezgari svirajući obrade osamdesetih. Njegov drug Mare (Boris Milivojević) je praktičniji, zarađuje za život tako što noću, od kluba do kluba, razvozi nargile za tinejdžere.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

– Prošlo su 23 godine. Kad smo se videli posle toliko vremena, nekako sam se setio svega, ušao sam u neke cipele za koje sam siguran da su okej. Nisam se sekirao ništa. Tu je bio Raša i nisam morao da brinem da li će nešto biti dobro ili loše. I dobro je ispalo – rekao je Boris Milivojević.

Konferenciji je prisustvovala i čuvena Seka Sablić, koja igra Smilju Torturu. Napomenula je kako se trudila da stigne “rukopis” koji imaju njene mlađe kolege.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

– Ne znam da li sam stigla taj “rukopis”. Gledala sam film, procenila sam da mi je svako mesto tačno i nemam šta sebi da zamerim. Možda je trebalo da bude malo duhovitije, da tu Smilju Torturu malo više karikaturalno odigram. Fascinirana sam filmom i sve deluje kao svetska produkcija. Da se nešto takvo napravi u Srbiji – to je neverovatno. Svaki momenat i svaki lik imaju svoje mesto, i svaka čast i Srđanu i Raši. Mislim da će film imati raznovrsnu publiku – rekla je Sablić.

Milica Vujović koja igra Lolu nije bila prisutna, ali je tu bila fatalna Kata (Maja Mandžuka) u interesantnom prolećnom stajlingu.

– Mislim da se Kata nije puno promenila. Ljubav joj je na prvom mestu i zato je u Beču. I dalje je inicijator, vrlo je pozitivna, ima ideje, voli da đuska… – opisala je ukratko svoj lik Maja Mandžuka, koja je dodala da se sa Milicom Vujović privatno druži jer imaju dosta sličnih osobina.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Mladi glumci Miona Marković, Vladimir Kovačević, Stojša Oljačić, Marko Pavlović i Ivana Zečević su svi odreda rekli da su uživali na snimanju filma, a neki od njih i da su mnogo i naučili.

– Dobio sam ulogu za poželeti, imao sam maksimalnu podršku kolega – rekao je Vlada Kovačević, ne skidajući osmeh sa lica, a tako su delovali i ostali članovi ekipe, na kojima se vidi da su zadovoljni konačnim rezultatom.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kao i pre punih 20 godina, „Munje: Opet“ su obojene dobrom muzikom za koju su zaduženi Prti Bege & Kojot, Vizelj, Coby, Sitzpinker, Sasha, Jarboli, Baby Motorolola i mnogi drugi. Za izbor muzike je bio zadužen scenarista Srđan Anđelić.

– Okrili smo neki potpuno novi beogradski zvuk dok smo pripremali film. Meni je to bombona. Dobijali smo savete, osluškivali smo šta vole mladi ljudi koji sada izlaze u klubove – ispričao je Anđelić.

Film u redovnu bioskopsku distribuciju širom Srbije kreće od 30. marta.

Bonus video: Snimanje „Munje Opet!“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar