Na lokacijama u Beogradu počelo je snimanje dugo očekivanog nastavka legendarnih “Munja”, pod nazivom “Munje opet”, a ekipa Nova.rs je imala ekskluzivnu priliku da bude sa glumcima i filmskom ekipom na setu ispod Mosta na Adi.

– Ajmo, pusti komande za probu. Sergej, pomeri se malo. Kreće proba! – glasno govori reditelj Radivoje Raša Andrić, dok sa ekipom isprobava scenu ispred autobusa u kojoj učestvuju glavni glumci prvog i drugog dela “Munja”, Sergej Trifunović kao Pop i Boris Milivojević kao Mare. Naravno, 21 godinu stariji, ali opet u akciji.

Raša Andrić, Boris Milivojević i Sergej Trifunović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Joj, sirotinjo i bogu si teška… Ajde, bre, napolje!”, izgovara svoju repliku glumac Stefan Bundalo, dok se obraća Popu i Maretu ispred autobusa, pa se u pauzi probe njih trojica zajednički dogovaraju kako da izvedu Rašine zadatke u tom kadru.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Uzbudljiva i prava filmska atmosfera dočekala nas je u prostoru ispod Mosta na Adi, sa strane Sajma, dok se u petak odvijao treći dan snimanja “Munja opet”. U sceni koja se snimala tog dana bili su Boris, Sergej i Stefan, ali u filmu će glumiti i ostali deo glavne ekipe iz prvih “Munja”: Nikola Đuričko (Gojko Sisa), koji je uspeo da uklopi termine u Holivudu, Milica Vujović (Lola) i Maša Mandžuka (Kata). Naravno, nedostaje prerano preminuli Nebojša Glogovac, ali kao pojačanje tu su neprevaziđena Seka Sablić i mlada Ivana Zečević.

Raša Andrić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Raspoloženi Raša Andrić, kaže za Nova.rs u pauzi snimanja, da je jako zadovoljan atmosferom na setu i objašnjava ko su danas Mare i Pop posle toliko godina.

– Oni su danas potpuno isti, samo što su stariji. Sve što su ranije imali samo im se zbog godina pojačalo. Ali to su isti likovi, žive sa majkama i super im je – kaže reditelj koji je pobrao lovorike sa svojim poslednjim filmom “Leto kada sam naučila da letim”.

Raša Andrić i Sergej Trifunović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na snimanju su naravno i statisti, koji sede u autobusima, dosađuju se i kuckaju na svojim mobilnim telefonima, i čekaju kada će biti pozvani za određenu scenu. Ali tako je uvek kada se radi film, strpljenje je jako važno, jer se boravi po ceo dan na setu. Uzbudljive trenutke akcije, zamenjuju i momenti dosade. Sve olakšava sunčan i vrlo topao dan za ovo doba godine.

Sergej Trifunović je potpuno u svom elementu, vidi se da mu prija da radi ponovo “Munje” sa Rašom.

Sergej Trifunović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

– Ja sam presrećan, uzbuđen sam sve vreme. Iskreno da vam kažem, dok nije počeo prvi dan snimanja uopšte nisam bio ni svestan da snimamo “Munje”. Kao da me neko vratio u srednju školu i to na veliki odmor – kaže Sergej za Nova.rs i dodaje su Pop i Mare, nakon prvog dela kada su bili gubitnici, sada dobitnici.

– Oni zapravo uopšte nisu gubitnici. Zato što oni idu uprkos svemu i opet, i zato se ovaj film zove “Munje opet”, jer neke stvari treba probati više puta da bi se desile. Ovo je skrivena subliminalna politička poruka – zaverenički nam poručuje Sergej Trifunović, koji se pita zašto nema više ovakvih komedija, već se u ovom trenutku snima, kako kaže “22 kriminalističke serije”.

U drugom delu “Munja” Pop, Mare i Gojko Sisa, slave 20 godina mature, a razredna im je Seka Sablić, i svi zajedno putuju na proslavu u Cirih, gde bi trebalo i da se odvija najveći deo filma.

Boris Milivojević za Nova.rs kaže potpuno iskreno da je njemu lik Mareta, kojeg igra, jako blizak.

Boris Milivojević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

– Samo je mlađi od mene jedno sedam-osam godina. Znam puno ljudi koji žive sa roditeljima, i ako su matori. To je između ostalog moj slučaj, ponovo sam počeo da živim sa mamom i tatom, malo zbog njih, ali više zbog sebe. Znači, taj sam – osmehuje se Boris.

„Munje opet“ su od Filmskog centra Srbije dobile oko 120.000 evra, a biće snimljene i četiri epizode serije. Ekipa ove nedelje nastavlja snimanje u Beču.

– Snimanje će trajati 42 snimajuća dana, sa pauzama oko dva meseca. I ako takav veliki posao krene sa štucavicama onda se svi malo smore i teže se vraćaju u igru. Ali kad ovako krene sve po planu, onda svi osećamo da čemo i nastaviti dobro – kaže nam Raša Andrić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pored glumaca i reditelja, isti je i scenarista – Srđan Anđelić, tako da će biti zanimljivo videti šta nam je ista ekipa pripremila posle više od 20 godina. I neće im biti lako, jer se nastavci obično manje cene, osim u slučaju Kopolinog “Kuma” ili Kameronovog “Terminatora”. Zato držimo fige do sledeće jeseni kada se očekuje premijera.

Sergej Trifunović i Milica Vujović u filmu „Munje“ Foto: Printscreen/Promo

Prvi deo “Munja” (2001) dešava se tokom jedne noći u Beogradu. Mare, Pop i Gojko su tri drugara koji su odrasli zajedno. Mare i Pop su muzičari, dok je Gojko (kojeg su u školi maltretirali i zvali ‘Sisa’) postao „momak u odelu“, šef sopstvenog kluba i studija za snimanje. Pop i Mare traže od svog školskog druga da im pomogne da izdaju album, ali Gojko nije zaboravio školske dane i sveti im se… Originalnu glumačku postavu ove urbane komedije, čije su replike ušle u svakodnevni žargon, činili su Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Maja Mandžuka, Nikola Đuričko, Zoran Cvijanović i Nebojša Glogovac koji je preminuo 2018. godine.

Bonus video: Gvinet Paltrou – omražena kraljica Holivuda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare