Predrag Peđa Milošević Foto: Dragan Obrić

Izložba “Beskrajna potraga” istaknutog likovnog umetnika Predraga Peđe Miloševića, otvorena je u Centru za kulturu Mladenovac.

Izloženo je 30 slika rađenih u tehnici akvarel i ulje na platnu, koje umetnik radio u poslednjihih 25 godina.

Foto: Dragan Obrić

– Milošević je među našim savremenim slikarima nesumnjivo najbolji poznavalac medija boje i njenih pikturalnih osobenosti. O tome svedoči za našu sredinu dragocena knjiga „Slikareva tajna„ koju je o tom fenomenu napisao – zapisao je Dragan Jovanović Danilov za katalog izložbe I dodao:

– Za njega je slikanje metodično i dugotrajno fiksiranje jednog kompleksnog prizora usredsređenim slikarskim pogledom i zavidnom zanatskom ubedljivošću. Njemu su strani košmarni i traumatski svetovi. Njegov slikarski univerzum ne uobličavaju iracionalne sile već žudnja za harmonijom i lepotom. Zato Miloševićeve duboko introspektivne slike obelodanjuju duh organizovane osećajnosti, jedan harmonični identitet i unutrašnju sabranost usmerenu na samoispitivanje kroz obraćanje slikarskim svetionicima iz prošlosti i oplemenjivanje tih iskustava svojim ličnim umetničkim senzibilitetom.

Foto: Dragan Obrić

Na uljanim slikama otkrivamo Predraga Miloševića kao slikara koji komponujući svoju sliku misli, a na njegovim akvarelima izuzetne lirske fluidnosti, umetnika koji oseća.

Izložba je otvorena do 7. juna 2023. godine.

Bonus video: Izložba Vuka Vidora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar