Film „Vojničke ljubavi zauvek“ osvojio nagradu za najbolju režiju u Londonu

Kultura 03. jul 202214:04
Podeli:
Foto:promo

Dokumentarni film "Vojničke ljubavi zauvek" reditelja Željka Mirkovića, rađen u produkciji VFC Zastava Film i Optimistic film, osvojio je nagradu za najbolju režiju na "Stanley film awards" internacionalnom filmskom festivalu u Londonu.

Dokumentarac je već prethodno osvojio Gran Pri na Festivalu Zlatna Buklija u Srbiji i nagradu za najbolji dokumentarni film na Best Istanbul Film Festival, u Istanbulu, u Turskoj.

– „Vojničke ljubavi zauvek“ predstavlja vanvremensku priču o traganju za ljubavlju i smislom života, ispričanu kroz svedočanstva istih junaka, mladih vojnika pre 20 godina i danas. Ne postoji pravo vreme za ljubav. Ne postoji pravo vreme za porodicu. Pravo vreme, ono se ne čeka. Pravo vreme… ono neće doći … Pravo vreme …zavisi od nas… Pravo vreme je uvek tu. Samo slobodno zaplovi i naći ćeš ga – stoji u sinopsisu ovog ostvarenja.

Reditelj Željko Mirković ističe da je pre 20 godina nakon završenih osnovnih studija filmske i tv režije, posle osnovne obuke vojni rok nastavio u Zastava filmu i tada je vrlo brzo producirao intimni dokumentarni film "Vojničke ljubavi".

- To je bila vanvremenska priča o mojim prijateljima sa kojima sa služio prvi deo vojnog roka. To su bili mladići sa različitim sudbinama, iz različitih krajeva tadašnje Jugoslavije, neposredno nakon bombardovanja 1999. Ovi mladići su tada na jedinstven način preživljavali svoje ljubavne priče i maštali o budućnosti. Dvadeset i više godina kasnije, odlučio sam da potražim te momke sa kojima sam svojevremeno delio vojnički hleb i sa kojima smo napravili film “Vojničke Ljubavi” i da napravimo priču o njima i njihovim vrednostima danas, posle toliko vremena – kazao je Mirković.

Bonus video: Val Kilmer - dokumentarni film 

 

Komentari

Vaš komentar