Foto: Promo

Institucije i prostori kao inicijatori podrške za rad umetnika – kulturna politika i muzička scena, biće teme tribine “CRASH COURSE I: Muzička scena u Srbiji” 17. februara u 19 časova u Domu omladine Beograda.

Na tribini učestvuju: Ivan Lončarević, novinar i osnivač “Pop depresije”; Dragan Ambrozić, odgovorni urednik programa Doma omladine Beograda; Jelena Milašinović, PR menadžerka Beogradske filharmonije i Tamara Popović, kantautorka, kaže se u saopštenju.

Uređuje i moderira: Milena Janković, alumnistiknja UNESCO katedre za kulturnu politiku i menadžment i saradnica u Fondaciji “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

U okviru prve tribine ciklusa “Umetničke scene” teme su kulturna politika i muzička scena. Muziku danas, kao i uspeh umetnika, menadžera i radnika u ovoj industriji oblikuju i konkretne mere podrške nacionalnog i međunarodnog karaktera, ali i uređivačke politike gradskih, nacionalnih i neformalnih prostora. Da li i na koji način hrabre nove inicijative “odozdo na gore” utiču na kulturnu politiku i podršku muzičke scene ili ostaju nevidiljive i rezervisane za usku publiku? Kako se institucije kulture koje deluju u oblasti muzičkog stvaralaštva prilagođavaju novim potrebama scene i tržišta?

Bonus video – Ida Prester: 20 godina imam istu strast – naježim se kad pomislim na koncert

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar