Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Popularna Hrvatica postala je prepoznatljiva po ekscentričnom stilu i ponašanju, a njena životna priča je poput filmskog scenarija.

Nives Zeljković, poznatija kao Nives Celzijus, rođena je 1981. godine u Zagrebu, a godinama unazad važi za jednu od najkontroverznijih javnih ličnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Majka Mira i otac Spaso Čanković razveli su se pre nego što se ona rodila. Njen otac je saznao da ima ćerku kad je Nives već imala 18 meseci.

Njeno detinjstvo prožeto traumama, kako sama ističe.

Naime, u svojoj autobiografiji „Gola istina“ Nives je optužila oca da ju je seksualno uznemiravao kao desetogodišnju devojčicu. Tvrdi da ju je već tada svojim prijateljima predstavljao kao svoju ljubavnicu. Sa ocem se tokom odrastanja tek ponekad sastajala jer ga je, kako je priznala, prezirala.

Svog oca krivi i za drugu veliku traumu koja joj je obeležila život. Kako navodi, zbog prezimena oca koje nosi tokom rata vršnjaci su je maltretirali i ponižavali i nazivali pogrdnim imenima.

Njen otac, sa druge strane, tvrdi da se nakon jedne svađe sa Nivesinom majkom povukao i da ih nije viđao nekoliko godina. Javio se kada je video Nives u jednoj televizijskoj reklami. Zamerao je njenoj majci što je od malih nogu priprema za starletu, pa je tvrdio da Nives kao dete u rukama nikad nije imala slikovnicu nego modne časopise, a sa 13 godina je šetala našminkana, u kratkim suknjama i štiklama. Za navode u njenoj knjizi je tužio za klevetu i dobio parnicu, a sud je odlučio da Nives mora da plati kaznu u iznosu od 40 prosečnih hrvatskih dnevnica.

Nives za sebe kaže da je vrlo emotivna osoba. Kao devojka je radila kao manekenka i model. Slikala se za časopis „Playboy“ i ostala upamćena po ovim golišavim fotografijama. Za „Playboy“ se slikala, kako kaže, ocu u inat, znajući da on mrzi takve stvari. Očevo zlostavljanje, kako navodi, majci je otkrila tek kada je odrasla, a sa njim nije više u kontaktu.

Okušala se i kao pevačica, voditeljka, a pohađala je i časove glume želeći se oproba i na tom polju.

Nives je kao maloletna doživela još jednu traumu, o kojoj je progovorila nakon više od jedne decenije ćutanja.

Naime, kada je imala 16 godina silovao ju je tadašnji igrač Dinama, ali nij eželela da otkrije njegovo ime. U Beogradu je potom živela dve godine, a tablodi su je u to vreme povezivali sa brojnim srpskim fudbalerima i opasnim momcima, ali ipak ni jedna veza nije zvanično potvrđena.

U junu 2005. udala se za fudbalera Dina Drpića. Nives i Dino roditelji su sina Leonea i ćerke Taiše. Ipak ljubav nije opstala, pa je navodno zbog kockarskih dugova fudbalera došlo do razvoda braka.

Za autobiografiju „Gola Istina“ koju je napisala je 2008. godine trebalo je da dobije nagradu „Kiklop“. Ipak, zbog njene, ne tako blistave prošlosti odlučeno je da je nagradu ne dobije. Nives je tada podigla sudsku tužbu. Godine 2013. sud u Puli presudio je da joj se mora dodeliti nagrada „Kiklop“ – statua i pripadajuća diploma na javnoj dodeli. Od strane Sajma knjiga u Puli medijima je stigla obaveštenje da su joj „Kiklopa“ poslali poštom.

BONUS VIDEO: Gvinet Paltrou – omražena kraljica Holivuda