Oliver Rid Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Robert Oliver Rid rođen je 13. februara 1938. godine u Londonu, a ostvario je uloge u brojnim poznatm filmskim i televizijskim ostvarenjima.

Osim zbog svojih uloga, često je u centar pažnje dospevao i zbog svojih problema sa alkoholom, što je na kraju i bilo pogubno po njega.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, on je preminuo 2. maja 1999. godine u popodnevnim časovima na snimanju filma „Gladijator“ u Valeti, glavnom gradu Malte.

Kako su tada svedoci rekli, neposredno pre smrti popio je osam flaša nemačkog lager piva, desetak čašica ruma,pola boce viskija i nekoliko čašica Henesi konjaka, u takimičenju ko može više da popije sa grupom mornara sa broda koji su došli u lokalni pab. Njegov ceh u pabu iznosio je nešto više od 270 malteških lira (gotovo 450 britanskih funti, oko 594,72 amerićkih dolara).

Nakon što je u takmičenju obaranja ruku pobedio pet dosta mlađih mornara Kraljevske mornarice, Rid se iznenada srušio i umro na putu do bolnice u vozilu hitne pomoći.

View this post on Instagram

A post shared by LFS (@larsfredriksvedberg)

„Mesecima nije popio piće pre nego što je počelo snimanje filma… Svi su govorili da je otišao kako je želeo – trezan, ali to nije istina. To je jako tragično. Bio je u Irskom pabu gde je bio pod pritiskom da se takmiči u ispijanju. Trebalo je da ode, ali nije“, ispričao je 2016. godine glumac Omid Djalili koji je takođe bio na snimanju „Gladijatora“ na Malti kada je Rid preminuo.

Sahranjen je u Čerčtaunu u Irskoj, gde je i proveo poslednje godine svog života. Na njegovom spomeniku piše: „On je pomerao vazduh“.

View this post on Instagram

A post shared by Layla Briddick (@the_l_bomb)

U trenutku smrti imao je 61 godinu.

Olivera Rida pamtićemo po ulogama u ostvarenjima „Gladijator“, „Zaljubljene žene“, „Prljavi vikend“, „Tri musketara“, „Četiri musketara“, „Unajmljen da ubije“, „Ostrvo sa blagom“ i drugim.

BONUS VIDEO: Top 5 najboljih glumačkih frajera Jugoslavije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar