Alen Azarić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Alen Azarić, bivši učesnik rijalitija i lažni iscelitelj protiv kojeg je Tužilaštvo u Beogradu 2018. godine vodilo slučaj pre nekoliko godina, jutros je iznenada preminuo.

Alen je rođen 30. marta 1974. godine u Mostaru, a tu je i završio osnovnu školu i gimnaziju.

PROČITAJTE JOŠ:

Kasnije je počeo da se predstavljao kao lekar koji leči i najteže oblike karcinoma, a svoje usluge  nije naplaćivao.

Tvrdio je da su isceliteljske moći „dar koji mu je poslat od Boga i svetaca kojima se često molio“.

„Imam veru u Boga, molim se samo Njemu, imam teške bolesnike, doktorirao sam na tom polju, onkološke slučajeve. Hvala Bogu izlečio sam dosta ljudi i najteže slučajeve kojima je dato 19 dana života. Moja metoda je samo prirodna medicina. Gospod Bog je dao i od kamena i od zemlje napravio lek, samo nerazuman čovek može da ga odbije. Svima preporučujem ulje od kanabisa i travu Rusa koja je za mnoga oboljenja, od hepatitisa, ciroze jetre i čisti melanome. Kada mi dođe pacijent, odmah znam šta raditi. 95% šanse ima više nego kod konvencionalne medicine sa zračenjem i hemoterapijom, jer to je ono što ubija ljude. Moje metode uvažavaju, ali farmaceutska mafija se dobro potrudila da se ne uvažavaju, ali na svetskim nivoima gube bitku. Ipak, meni je Gospod Bog dao ruke, ono što Bog da, đavo ne može da uzme. Samo se molim Gospodu, a Bog kroz mene daje čoveku ono što treba. Meni je Majka Božja došla sa 19 godina, onda Sveti Vasilije koji mi je puno pričao, puno svetaca me je posetilo“, ispričao je on svojevremeno u emisiji „Upoznajte Parove“.

Pričao je da je to „dar samo za odabrane“, a kada je odlučio da unapredi svoje moći, odlučio je da savlada određene tehnike lečenja, te je 2014. godine diplomirao na fakultetu prirodne medicine u Americi, odbranivši doktorat na temu „Kako savladati rak“.

Azarić je i sam bolovao od karcinoma, a više puta je uspevao sam da se izleči od istog.

Priča o njemu zavrtela se u javnosti kada je 30. januara 2018. godine gostovao u Jutarnjem programu Televizije „Pink“, i kada je rekao da ima više od 53.000 pacijenata kao i da je više hiljada izlečio, a kada je studio napustio naš vrsni hirurg Momčilo Moma Jakovljević, kojeg je Azerić žestoko izvređao.

Godinu dana ranije, tačnije 2017. godine, Alen je učestvovao u rijalitiju „Parovi“, ali je zbog kršenja određenih pravila diskvalifikovan nakon mesec dana.

Završio sam Fakultet prirodne medicine Miroljuba Petrovića preko interneta, koji nije priznat, ali taj fakultet meni je pomogao da utvrdim znanje. Polje u koje ja ulazim je onkologija. Pročitao sam jedno 3.000 stranica konvencionalne medicine i da mogu da položim samo taj deo onkologije mislim da bih sa desetkom završio, čak i doktorirao, 100 odsto. Nisam sebi dozvolio da može ijedan doktor da me matira u tom polju“, ispričao je on jednom prilikom, preneo je „Blic“.

Alen Azarić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Azarić je od države imao posebnu dozvolu za proizvodnju ulja od kanabisa u medicinske svrhe.

Od svih biljaka, posebno je izdvajao zeleni čaj i kurkumu koji predstavljaju jake antioksidanse, a prema njegovim rečima, pomažu u prevenciji raka i srčanih bolesti, čuvaju memoriju, smanjuju rizik od degenerativnih bolesti, umanjuju bol i zamor u mišićima, a sprečavaju i pojedina oboljenja oka.

BONUS VIDEO: Država ili lekar – Ko određuje starosnu granicu za vantelesnu oplodnju