Foto: Printscreen

Čuvena srpska glumica Gizela Vuković, bila je udata za pevača Zvonka Bogdana - od kojeg se rastala i kojeg kasnije nikada nije želela da spominje.

Ona je živela je kao zvezda, a umrla kao beskućnica, sa bolesnom ćerkom i unukom koji boluje od teškog oblika autizma, prenosi „Blic„.

PROČITAJTE JOŠ

Gizela je 2015. godine umrla u mračnoj sobi samačkog hotela u kome je provela poslednjih 13 godina svog života.

Dobitnica „Zlatne arene“ u Puli bila je zvezda domaće kinematografije, a onda joj je sreća okrenula leđa. Zbog finansijskih problema našla se na rubu egzistencije, zbog čega je njen dom postala sobica ovog hotela, koju je samo prvih nekoliko meseci imala novca da plaća.

„Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj deo zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenela sam na ćerku, a onda su stigle zlosrećne devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove… Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, menjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, deco, nijednu staru sliku, nijednu. Ne znam ni gde mi je ostala „Arena“, ispričala je Gizela svojevremeno za „Novosti“.

„Ne znam koga nisam pitala za pomoć. Međutim, svi su me zaboravili“, rekla je ona.

Iako je predosećala da neće još dugo poživeti i veoma se teško kretala, glumica je do poslednjeg dana brinula o bolesnoj ćerki Milici i autističnom unuku Branku – a odbijala je sve ponude da je smeste u dom.

„Ćerka Milica danima je bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok je unuk Branko autističan, pa vrlo retko izlazi iz sobe. Ja dalje od hodnika hotela nisam kročila nijednom u prethodnih 11 godina. Jedva se krećem pomoću ove stolice“, ispričala je ona.

Prvi put se udala za oca svoje ćerke Milice koji nije bio javna ličnost, a drugi put za čuvenog pevača Zvonka Bogdana.

„O braku s njim ne želim da govorim. Razišli smo se davno i šta tu više ima da se priča. Manite me njega. Ne želim da ga se sećam. Odavno nisam u kontaktu s njim. Ne interesuje me uopšte. Meni on nikada nije značio. On je taj koji se zakačio za mene. Balavac je bio. Od njega mi ništa ne treba. Za ljubav svog života, glumca Josipa Bajića, nažalost, nisam mogla da se udam. Bilo je raznih prepreka. Ali znam da me je mnogo voleo, a i ja, bogami, njega“, rekla je ona.

Zvonko Bogdan drugo vece Banja Luka Fest
Zvonko Bogdan drugo veče Banja Luka Festa Foto:Aleksandar Čavić

Iako su joj socijalni radnici predlagali da se preseli u starački dom, ona nije želela da napusti bolesnu ćerku i unuka.

„Kako da se razdvojim od njih dvoje. Moja penzija je i njihov prihod. Ne mogu da se razdvajam od njih, ne mogu. Oni su mi sve što imam. Neću se razdvajati od njih pa makar poslednje dane sedela na ulici. Samo da mi je da vidim neki skroman, svoj krov nad glavom pa nek sutra umrem“, rekla je Gizela pred smrt u intervjuu za „Novosti“.

Gizela Vuković preminula je 29. marta 2015, u 89. godini života.

BONUS VIDEO: PopTok sa Jelenom Đukić 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare