Tanja Banjanin
Tanja Banjanin Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Tanja Banjanin se i dalje bavi muzikom, a ovog leta nastupa na različitim manifestacijama zajedno sa svojim kolegama.

Tanja je govorila o svojim počecima, o pobedi na Budvanskom festivalu 1997. godine sa pesmom „Ja činim sve“, kao i o svoja četiri albuma koja je izdala u svojoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

„Generalno sam zadovoljna. Možda je moglo da bude više albuma, verovatno je i preporučljivo s obzirom na trend da se izdaje što više i da ne silaziš s medija. Ali ja sam stara škola, i dalje pridajem više važnosti kvalitetu nego kvantitetu. Pitanje je da li bi albumi, da ih je bilo više, zadovoljili moje kriterijume. Sa druge strane, definitivno postoji sada već višedecenijska autorska kriza. Jako je malo zaista kvalitetnih pesama koje obećavaju da pobede vreme… Umela sam, recimo, da odbijem i učešće na nekim festivalima jer nemam dovoljno kvalitetnu pesmu“, ispričala je pevačica.

Zatim je prokomentarisala aktuelnu muzičku scenu i kakav stav ima o muzici danas:

„Da budem iskrena, uopšte je ne posmatram, a sve manje je i slušam. Ne privlači me to nešto što usput čujem i moram da kažem kako mi se, generalno, ne sviđa tok u kom ide. I to već dugo. Naravno, ima izuzetaka. Alternativna scena je još uvek prava muzička scena, bar se meni tako čini. Pop scene skoro da nema, barem medijski. Iako je bilo baš prijatnih iznenađenja, na primer na Beoviziji ove godine. Međutim, pojavljivanje pop pevača jednom godišnje nije dovoljno da bi se to uopšte i nazvalo scenom. Samim tim, otvoren je prostor za sve ostalo, što ja lično ne slušam, ne prija mi i nije ‘moja šolja čaja’. Mada, da vam pravo kažem, ako je nešto dobro – onda je dobro. To je suština stvari i potpuno je svejedno gde pripada, ako mene pitate.“

Tanja je potom pričala o svom obrazovanju i o tome čime se bavim pored muzike.

„Ponovo, osim što pevam, nakon korona perioda radim u pravnoj struci. Mnogi muzičari su se okrenuli i nekom drugom poslu. Dobili smo dobru i prilično traumatičnu lekciju za vreme prisilne tišine“, rekla je pevačica za „Kurir“.

Ona nije bila raspoložena da govori o svojim bakovima i ljubavnom živoru.

„Ne bih zaista više ni reč da kažem na tu temu. To malo što sam izjavila bilo je zloupotrebljeno. Osim toga, sumnjam da to ikoga još zanima“, rekla je Tanja.

Zatim se osvrnula na period kada je odgajala ćerku i na podršku majke i brata koju je imala u tom periodu.

„Bez mame i brata ne bih štošta preživela, a naročito taj period. Nisam ni bila svesna koliko mi je Saša, moj brat, bio oslonac. A što se tiče mame, nije što je moja, ali ona je stvarno carica, vanzemaljac. Mi smo generalno kao porodica bili vezani jedni za druge i još uvek mi u stvari fali taj, ali baš taj ‘stari’ osećaj koji sam imala tada. Ne bilo koji drugi odnos, baš taj. Zauvek i nepovratno izgubljen. Možda moj osećaj o stalnoj prolaznosti i proističe iz toga“, opisala je pevačica.

Tanja je često isticala da ne voli svoje rođendane i starenje, a sada je prokomentarisala da oseća da dolazi sve teže vreme:

„Mene proces starenja nije radovao ni u mojoj desetoj-petnaestoj godini. Nekako sam ga od malih nogu bila svesna, a kamoli sada. Koliko ja vidim, protokom vremena sve postaje samo teže i komplikovanije. Nikad nisam bila načisto u čemu je poenta sve te prolaznosti, i generalno, u čemu je poenta naše nemoći. S vremenom, izgleda, nisam postala ni mudrija u tom smislu. Ne, ne volim svoje rođendane, ne volim starenje… Za mene je ceo taj proces život-smrt besmislen. Floskule tipa ‘uživaj u malim stvarima’ meni ne pomažu. Sa druge strane, velika je stvar imati decu, živeti za njih i zbog njih, ali to ne umanjuje činjenicu da ja i dalje starim i samo idem ka kraju. Kao i svi, uostalom.“

BONUS VIDEO: Top 5 Najlepših prirodnih pevačica

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.