Foto: KC Guča

Jedan dan deli nas od poznatom muzičkog događaja – Guča festivala, a slike sa terena potvrđuju da je sve spremno za vrhunsku zabavu i najveću trubačku feštu na svetu.

Bina na Glavnom stadionu je postavljena, a za gotovo 24 sata upravo na ovom mestu očekuju nas koncerti regionalnih zvezda folk muzike, kao i nastupi najboljih trubačkih orkestara Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Već sutra, u okviru Predsaborskih dana, na pozornici Glavnog stadiona nastupiće Aco Pejović, dok će Aleksandra Prijović u četvrtak veče svojim koncertom napraviti adekvatan uvod za ono što sledi – 62. Dragačevski sabor trubača!

U okviru Sabora Glavnom pozornicom prodefilovaće najistaknutija imena trubačke muzike – Dejan Petrović Big band, Bojan Krstić, Elvis Bajramović, Dragan Pavlović, Marko Trnavac, Dejan Lazarević, Saša Krstić sa svojim orkestrima, kao i Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“. Poslednjeg saborskog dana održaće se takmičenje trubačkih orkestara finalista, a nastupiće i neka poznata imena srpske narodne scene.

Foto: Skymusic

Tako će u nedelju, 13. avgusta, prava poslastica za ljubitelje narodnog melosa biti i nastup narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem, Stevanom Anđelkovićem i Aleksandrom Tirnanićem.

Veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva već je pristigao u Guču, te nema sumnje da će se i ove godine pevati i slaviti od ranih jutarnjih sati pa sve do kasno u noć.

BONUS VIDEO: Guča orkestar Marka Trnavca