Foto:Zoran Lončarević

Po njemu je dala ime svom sinu.

Glumica Milica Milša ostvarila je niz uloga u domaćim hit filmovima i serijama, među kojima su i „Bela lađa“, „Srećni ljudi“, „Bolji život“, „Ranjeni orao“, i druge, a možda i najzapaženiju ulogu odigrala je u seriji „Igra sudbine“ u kojoj tumači Adu Kanački.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je Milica godinama u skladnom braku sa rediteljem Žarkom Jokanovićem koji je njenog sina Antonija prihvatio kao svog.

Naime, glumica je zatrudnela  na četvrtoj godini studija i ostala je samohrana majka.

„Bila sam na četvrtoj godini studija kada sam se porodila i prvih šest godina, odnosno dok Žarko nije postao deo naših života, bila sam mu i otac i majka. Bilo je mnogo i lepih i teških trenutaka, kao što to obično biva u životu, ali imala sam ogromnu pomoć svojih roditelja koji su u to vreme bili ‘prostirka’ na koju sam mogla da sručim sav teret“, rekla je ona svojevremeno za „Story“.

Sinu je dala ime po svom ocu, čuvenom književniku Antoniju Isakoviću koji je preminuo 2002. godine u 79. godini života.

Milica na društvenim mrežama često deli uspomene i objavljuje fotografije na kojima je sa svojim roditeljima.

Upravo u susret praznicima objavila je fotografiju na kojoj su pored ukrašene jelke ona, njeni roditelji i mali Antonije.

Inače, i Miličina majka bila je književnica Leposava Milanin.

Jedna od najpoznatijih pripovedaka Antonija Isakovića jeste „Kašika“ koja se čita u osnovnoj školi kao obavezan deo gradiva. Pored ovoga, Isaković je napisao brojne pripovetke, romane i scenarija.

Samo neka od njegovih dela su  „Velika deca“, „Prazni bregovi“, „Obraz“, „Govori i razgovori“, „Gospodar i sluga“, „Miran zločin“, „Tren“ i drugi. Scenarija je pisao za ostvarenja kao što su „Aleksa Dundić“, „jedini izlaz“, „Dve noći u jednom danu“, „Tri“, „Tren“, „Berlin kaput“.

Po sopstvenoj želji sahranjen je u selu Babe kod Sopota.

BONUS VIDEO: Milica Milša: Zbog „Igre sudbine“ nemam muža, hoću ga nazad

Komentari

Svi komentari (2)