Foto:SOPA Images / Sipa Press / Profimedia; Sergey Averin / Sputnik / Profimedia; Madeleine Kelly / SOPA Images/profimedia; Sergey Averin / Sputnik / Profimedia;

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski i nadležni u vojsci Ukrajine saopštili su da će nastaviti da brane Bahmut, objavio je predsednikov kabinet.

Prema pisanju Index.hr, nakon sastanka na kojem su bili predsednik, nadležni u vojsci i Vladi, kabinet predsednika Zelenskog objavio je u saopštenju: „Nakon razmatranja odbrambene operacije u smeru Bahmuta svi članovi izrazili su zajednički stav o nastavku odbrane grada Bahmuta“.

PROČITAJTE JOŠ:

Rusija smatra da bi zauzimanje Bahmuta otvorilo put prema ostalim gradovima, a kasnije i zauzimanju celog Donjecka, dok Ukrajina nastavlja da brani taj grad kako bi „izmorila“ rusku vojsku i pripremila protivofanzivu.

Zelenski je u ponedeljak uveče rekao da budućnost Ukrajine zavisi od ishoda borbe na istoku zemlje, uključujući i deo oko Bahmuta.

Ukrajina vojska i Volodimir Zelenski Foto:Wolfgang Schwan / Shutterstock Editorial / Profimedia/Handout / AFP / Profimedia

Rusija pojačava svoju zimsku ofanzivu kako bi ga zauzela.

Uništeni rudarski grad postao je glavni cilj ruskih snaga, a višemesečne borbe za Bahmut pretvorile su se u najkrvaviju pešadijsku bitku u Evropi od Drugog svetskog rata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar