Foto: Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski sastao se sa predsednicom Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi uoči njegovog obraćanja Kongresu.

„Evo nas danas da poželimo dobrodošlicu hrabrom, hrabrom predsedniku Zelenskom kako bismo pohvalili — ne samo njega — već i hrabri, ujedinjeni narod Ukrajine za ono što čine da zaštite demokratiju“, rekla je Pelosi novinarima sa američkog Kapitola.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Pelosi je napomenula da se „ceo Kongres, demokrate i republikanci, Dom i Senat, raduju njegovom obraćanju“ u sredu uveče.

Zelenski se takođe kratko obratio novinarima, navodeći da je to drugi put u američkom Kapitolu, a poslednji put je bio pre rata i ruske invazije na njegovu zemlju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Šta da kažem? Drugačija, drugačija osećanja, kao druga istorija, kao drugačiji život. Ali u svakom slučaju u ovom životu je veoma važan Kongres Sjedinjenih Država, on je veliki prijatelj Ukrajine, ukrajinskog naroda, slobode, slobode Ukrajinaca. I hvala vam puno. Podržali ste nas finansijski… Hvala vam puno“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Zelenski je došao kod Bajdena u Belu kuću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar