Ilustracija Foto:Shutterstock

Starija žena koja je zatečena u prosjačenju na ulici u Zagrebu osuđena je na 10 dana zatvora uslovno i oduzet joj je sav novac koji je prikupila - kuna i po ili 23 dinara.

“Okrivljenoj se oduzimaju predmeti, a shodno potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta, i to: jedna kovanica u apoenu od 1,00 kn (jedne kune), 2 komada u apoenu od 10 lipa i 6 kovanica u apoenu od 5 lipa, prenosi N1 Zagreb.

„Kako se navodi predmeti se predaju policiji na čuvanje, a nakon pravosnažnosti ove presude postaju vlasništvo Republike Hrvatske”, navodi se u pravosnažnoj presudi.

Prema istoj presudi, 66-godišnjakinja je prošlog novembra u Zagrebu, “zatečena kako od prolazećih građana ispruženom rukom traži milostinju u vidu novca, ističući tako svoje teško materijalno stanje”.

“To je kod nekih građana izazvalo samilost i saosećanje, te su istoj davali novac, dakle, odavala se prosačenju, čime je počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa joj se izriče kazna zatvora u trajanju od 10 dana. No, primenjuje se uslovna osuda, pa se kazna zatvora neće izvršiti ako okrivljena u roku od tri meseca ne počini jedan ili više prekršaja za koje joj je izrečena ista ili teža kazna zatvora od izrečene”, naglasio je sudija u presudi.

BONUS VIDEO: Jesmo li u Hrvatsku izvezli lažne medicinske sestre?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar