Foto:profimedia.rs

Ukrajina je napala rusku vojnu vazdušnu bazu Morozovsk u Rostovskoj oblasti i uništila šest ruskih ratnih aviona u zajedničkoj operaciji koju su sprovele Ukrajinska služba bezbednosti (SBU) i vojska, tvrdi izvor iz ukrajinske obaveštajne službe u izjavi Rojtersu.

Izvor nije rekao kako je napad izveden, ali je neveo i da je pričinjena šteta na još osam ruskih ratnih aviona, prenosi britanska agencija uz napomenu da nije mogla nezavisno da proveri ove navode.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruski PVO sistemi tokom noći oborili 44 ukrajinske bespilotne letelice iznad teritorije Rostovske oblasti.

Pročitajte još...

Kako je precizirao regionalni guverner Vasilij Golubev, ciljevi su uništeni u Morozovskom okrugu regiona, a u napadu, u kojem prema njegovim rečima nije bilo povređenih osoba, manje je oštećena električna trafostanica i poremećeno je napajanje električnom energijom, prenosi  RIA Novosti.

On je pojasnio i da je zbog oštećenja dalekovoda oko 600 stanovnika tog kraja u jutarnjim satima ostalo bez napajanja električnom energijom, navodi ruska agencija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare