Foto:Screensho/Facebook/Gardier Fire and Rescue-New York

Pas je jurio guske na zaleđenoj reci, pa su morali da ga spasavaju nakon što je njegov vlasnik tri puta skočio u vodu da pokuša da ga spase.

Al Diamondov psić, Baki se provukao kroz led u blizini kuće glumca Roberta De Nira na reci Volkil, pritoci reke Hadson, severno od Njujorka u SAD, 4. februara.

Ušao je u ledenu vodu, ali su morali da reaguju vatrogasci jer je Baki ostao zaglavljen u vodi i ledu.

Jedan od članova posade ušao je sa daskom da ga spasi dok je bio pričvršćen za konopac koji je držao kolega na obali.

Al je pohvalio spasioce i našalio se da bi njegov pas sada trebalo da bude preimenovan u „Laki“ (Srećko).

Al je rekao: „Blago ovim momcima. Ušao sam tri puta da ga uhvatim, ali voda mi je bila preko glave. Prvi put sam bio potpuno ispod i nosio sam svu svoju odeću i čizme. Ja sam tip koji nikada ne traži pomoć i sam to uradi, ali sam shvatio da ako neko uskoro ne dođe, moj pas će umreti“.

„Mi smo bili usred ničega, na Volkilu preko puta kuće Roberta De Nira, daleko od bilo kakvog puta. Imao je oko pet do 10 minuta života kada su se pojavili ovi momci, ali sve o čemu sam se brinuo bio je moj pas“.

„Dogodilo se da je video guske u reci i pokušao da ih potera, a nije znao za led. Njegovo ime je Baki, ali sada se zove Laki“, dodao je.

Kapetan vatrogasaca Džon Barton i vatrogasac Toni Bakster obukli su zaštitna suva odela i pokrenuli operaciju spasavanja uz pomoć Državne policije i Nju Palc spasilačkog odreda.

PROČITAJTE JOŠ:

Dok je kapetan Barton uzvikivao uputstva sa obale, vatrogasac Bakster je ušao u bljuzgavi led i uspešno spasio psa iz zaleđene reke.

Pas je ponovo spojen sa vlasnikom i kolima hitne pomoći prebačeni su u bolnicu za životinje Gardiner.

Potom su psa pregledali veterinari i utvrđeno je da je dobrog zdravlja.

Portparol vatrogasne službe je rekao: „Dok se priča završila poslasticama i trljanjem stomaka, imajte na umu da kada ste oko zaleđenih reka i bara, držite ih na kratkom povodcu i klonite se leda“.

BONUS VIDEO: Ajkula se poigrava sa jatom riba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar