Foto: Tanjug/ AP Photo/Armando Solis, File

U koordinisanoj seriji eksplozija bombi na kolovozu u zapadnom Meksiku, za koje su danas zvaničnici rekli da su zamka koju je organizovao narko kartel, ubijeno je šest policajaca i tužilaca.

U eksploziji je ranjeno još 12 ljudi, preneo je AP.

Guverner Haliska Enrike Alfaro rekao je da je na kolovoz postavljeno ukupno osam „improvizovanih eksplozivnih naprava“, od kojih je sedam detoniralo istovremeno dok je policijski konvoj, koji je pratio tragače za grobovima nestalih, prolazio pored njih.

Guverner je rekao da je eksploziju u utorak kasno u Tlahomulku, gradu u blizini glavnog grada države Gvadalahare, naveo anonimni pozivalac, koji je grupi dobrovoljaca dao dojavu o navodnom tajnom groblju blizu puta.

Napominje se kako policija godinama pokušava da locira više od 110.000 nestalih ljudi u Meksiku i s tim u vezi prati grupe dobrovoljaca koje traže takve skrivene grobove.

Te grupe koje obično čine majke nestalih, često dobijaju anonimne savete o tome gde bi njihovi rođaci mogli biti sahranjeni.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije poznato da li je neko od dobrovoljaca među ranjenicima.

„Ovo je brutalni teroristički napad“, rekao je Alfaro na konferenciji za novinare u sredu, okrivljujući za smrt neimenovani narko kartel.

Naveo je da se privremeno obustavlja policijsku pratnju grupa dobrovoljaca koji tragaju za gorbovima nestalih.

„Ovo je čin bez presedana koji pokazuje za šta su ovi narko karteli sposobni, a ovaj napad takođe predstavlja otvoreni izazov za meksičku vladu na svim nivoima“, napisao je Alfaro ranije na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar