Mileta Radovanić Foto: prinscreen/tanjug/video

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA (GP URA) Mileta Radovanić najavio je da će u ponedeljak početi nova faza konsultacija povodom formiranja manjinske vlade, a razgovaraće se o strukturi izvršne vlasti i kadrovskim rešenjima, javlja RTCG.

„Ne bih licitirao s imenima, naravno da postoji određeni ‘kostur’, ali konsultacije za sada idu u dobrom smeru, sve ono što smo zamislili i što smo želeli se polako postiže“, rekao je Radovanić.

Dok se u GP URA spremaju za nastavak razgovora, u Demokratskom frontu razmišljaju kako da spreče, kako kažu, izdaju izborne volje građana, navodi RTCG.

U DF najavljuju intenzivnije aktivnosti koje imaju za cilj blokadu države.

„Čelnici DF obavljaju razgovore sa predsednicima opštinskih odobra našeg saveza kako bi ova akcija urazumila sve one koji su planirali da sklope izdajnički aranžman s DPS. Istovremeno, upozoravamo sve one, koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje, da alibi za svoju izdaju ne traže u sramnim podmetačinama o DF koje se ovih dana plasiraju na stranačkim kružocima naših, još uvek, koalicionih partnera iz parlamentarne većine“, citira RTCG današnje saopštenje DF.

U URA smatraju da će, uprkos najavi iz DF, manjinska vlada biti formirana jer je, kaoo ističu, potrebna deblokada institucija sistema i kompromis.

„Mi smo za deblokadu. Mislim da je građanima dosta blokada, dosta opstrukcija, želimo da pokrenemo dijalog da pomirimo konačno Crnu Goru“, poručio je generalni sekretar GP URA Mileta Radovanić

Povodom današnjeg saopštenja DF oglasili su se iz Demokratske partije socijalista (DPS) tvrdnjom da je Front od 30. avgusta 2020. glumio kako bi bio podoban parlamentarnoj većini.

„Sada se, polako, oslobađaju okova i vraćaju na dokazan teren – nacionalizma, služenja rusko-srpskim interesima, antisistemskom delovanju i destrukciji sistema“, objavio je na Tviteru portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić.

Istovremeno, u susret nastavku konsultacija, iz SDP Crne Gore za agenciju MINA poručili su da neće podržati programske ciljeve vlade među kojima bi bili potpisivanje Temeljnog ugovora, popis stanovništva i inicijativa Otvoreni Balkan.

Stav Ujedinjene Crne Gore je da se iz političke krize „može izaći samo zajednički i s jedinstvenom strategijom, kako se ne bi dogodio istorijski poraz od kojeg se skorije ne bi oporavilo ni potomstvo“, navodi RTCG.

BONUS VIDEO: Abazović: Ako se Đukanović povuče iz politike, to će biti dobro za Crnu Goru

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar