Dritan Abazović Foto: Mediabiro

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, koji se pominje kao mandatar za sastav nove vlade, izjavio je da bi bez problema potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) ukoliko bi bio usklađen sa Ustavom.

On je za podgoričku Adria TV kazao da se stvari dramatizuju oko Temeljnog ugovora i da je o tome razgovarao sa patrijarhom SPC Porfirijem, ali da taj akt mora biti u skladu sa Ustavom i da sve treba uraditi u skladu s procedurama.

PROČITAJTE JOŠ:

„U ovoj zemlji svako želi da pravi komplikaciju, po meni su stvari jednostavne. Sve treba uraditi u skladu sa procedurama. Što se mene tiče, nova vlada to pitanje treba da stavi ad acta i ja bih to parafirao bez ikakvog problema“, rekao je Abazović.

On je dodao da personalni sastav nove vlade nije još kompletiran i dodao da je zadovoljan preliminarnim razgovorima koje je imao sa predstavnicima partija.

„Voleo bih da Crna Gora dobije 43. vladu i da ta vlada da doprinos da se polarizacija u društvu umanji i da krenemo jače u evropske integracije. Mislim da smo baš blizu da kroz jedan vremenski period, neka to bude i godinu dana, uradimo veliki politički reset koji će da donese mnogo dobrog za našu državu“, rekao je Abazović.

On je odbacio ocene o „teranju“ Srba iz vlade, ističući da se ne bori za nacije, već za ljude i da će svi moći da budu deo ekipe bez ikakvih rezervi, samo da zadovolje kriterijume da bi se obavljao neki posao.

„Moramo da vraćamo građanski imidž, mislim da je to nedostajalo prethodnoj Vladi. Moramo da vraćamo imidž evropske vlade i sekularne vlade ali i da uvažavamo sve verske zajednice. Voleo bih da ta neka buduće vlada to preslikava“, rekao je Abazović.

Bonus video: Jovana Marović Pravi je trenutak da Milo da šansu Crnoj Gori

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare