Foto: Joel Goodman/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veza Ukrajinke Sofije Karkadim (22) sa Britancem Tonijem Garnetom (30) koji ju je prvobitno primio u svoj porodični dom kako bi joj pomogao nakon što je pobegla od rata, a potom zbog nje iz istog doma se odselio ostavivši porodicu, šokirala je ceo svet. Romansa je potrajala svega četiri meseca, a par nije ostao u dobrim odnosima, pa britanske tabloide danima unazad "krase njihova prepucavanja", ali i ispadi Ukrajinke Sofije zbog kojih je morala da reaguje i policija. Sofija priznaje da nije ponosna na svoje postupke i za "Novu" objašnjava zašto je to učinila i kako se oseća nakon svega.

Sofija je sada potpuno sama u zemlji u kojoj živi tek nekoliko meseci, a kako i sama priznaje engleski jezik joj nije jača strana. Kada se na to doda iznenadni prekid emotivnog odnosa, postaje jasno zbog čega se Sofija oseća nesigurno.

„Osećam se izgubljeno. Ne znam koji korak da učinim sledeći, osećam bol. Ne znam kako da nastavim dalje, ali moram da bih preživela“ kaže Sofija.

Sofiia Karkadym
Sofiia Karkadym Foto: Instagram/sonya_dobrvlsk

Dodaje da joj je žao što se situacija razvija u ovom smeru, jer smatra da emotivne rasprave treba da ostanu stvar dvoje ljudi, van domašaja javnosti.

„Ja ovo nisam zaslužila“

„Nikada nisam imala nameru da osramotim njega ili sebe, još uvek ne razumem kako se to desilo sa nama. Mislim da se sada ponaša odvratno i da uopšte ne bi trebalo da priča sa medijima i da pravi svu ovu dramu, jer ja to nisam zaslužila, pogotovo ne nakon svih lepih trenutaka koje je proživeo sa mnom“, kaže Ukrajinka.

Upravo su ove Tonijeve izjave, kako tvrdi, dovele do toga da se oseća i ponaša loše. Sve je eskalirao time što je Sofija pokušala bivšeg partnera natera da razgovaraju, a kako on tada nije želeo da joj otvori vrata – ona ih je obila. Zbog toga je reagovala policija koja je privela Sofiju. Sada, „hladne glave“ kaže da shvata koliko je pogrešila.

Tony Garnett i Sofiia Karkadym Foto: Ptintscreen Instagram/sonya_dobrvlsk

„Osećam se izdano, nakon što me je doveo do tačke pucanja i izbacio na ulicu, ja sam ipak želela da razgovaram sa njim. Mislila sam da možemo da se nosimo sa bilo čim, rešimo sve probleme i damo jedni drugima šansu. Ali on nije tako mislio i praktično me je strpao u zatvor“, kaže Sofija.

Pročitajte još:

„Ljubav koju smo imali vredna je svega što proživljavamo“

Ipak, naglašava da je uprkos svemu lošem što se dešavalo nakon raskida zahvalna Toniju na svemu što je uradio za nju.

„Ljubav koju smo imali vredna je svega onoga što smo proživljavali i što sada proživljavamo. Samo, ja nikada ne bih njega ostavila na cedilu dok mu je teško i volela bih da je i on razmišljao tako“, kaže Ukrajinka.

Podsetimo, Garnet je pre nekoliko dana objavio da je izbacio Ukrajinku iz kuće, nakon što ju je optužio da ne može da podnese količinu alkohola koju konzumira i da je nožem oštetila zid u njihovoj iznajmljenoj kući.

Sofiia Karkadym Foto: Ptintscreen Instagram/sonya_dobrvlsk

Pored toga, on je rekao da se Sofija meša u njegov odnos sa decom, ističući da su mu ćerke uvek na prvom mestu.

„Završio sam 100 posto sa njom. Završili smo kao par“, rekao je Toni.

On tvrdi da su stvari kulminirale kada su u subotu uveče išli na veslanje, dok su proslavljali njegov 30. rođendan u Zapadnom Jorkširu. Rekao je da je na kraju pozvao policiju nakon što je Sofija očigledno oštetila zid nožem.

Toni je za MailOnline rekao kako mu je dojadilo ono što je opisao kao njeno iracionalno ponašanje tokom četiri i po meseca koliko su bili zajedno.

Foto: Instagram/sonya_dobrvlsk

„Ne mogu više da trpim njeno zlostavljanje ili bes. Ostavio sam Lornu i moje dvoje dece zbog nje, i uložio sam sve dodatne napore da joj pomognem da se održimo zajedno. Toliko sam naporno radio da ova veza funkcioniše. Znao sam da ćemo izgledati kao kreteni ako se rastanemo, jer imamo profil u medijima i svu pažnju koja nam je poklanjana na televiziji i internetu“, istakao je Toni.

On kaže da mu je bilo iskreno žao što ostavlja Sofiju jer je napustila svoju zemlju i život, i došla u državu u kojoj nikoga ne poznaje. Međutim, situacija se preokrenula kada je postala nasilna.

Sofiia Karkadym Foto: Ptintscreen Instagram/sonya_dobrvlsk

„U subotu uveče je uzela nož i nekoliko puta ubola zid.To me je zaista uplašilo i nisam imao izbora nego da pozovem policiju. To me uopšte ne raduje. Ali bio sam zabrinut za svoju bezbednost“.

Svađa se dogodila kada su druge ukrajinske izbeglice – Sofija Rastorhujeva i njen dečko Ilija Tronevič, boravile sa parom.

Oni su se preselili kod Tonija i Sofije nakon što je video njihov očajnički apel na Fejsbuku, tražeći smeštaj.

BONUS VIDEO Putin zapretio Zapadu: Oni sad štampaju novac, ali tim novcem se ne mogu ni nahraniti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare