Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia, Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

Snage Crnomorske flote oborile su dron na spoljnom sidrištu Sevastopolja, a druga bespilotna letelica je eksplodirala, ali nije oštetila objekat koji je ciljala, objavio je gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev.

On je prethodno na Telegramu napisao da je Crnomorska flota odbila napad dronova na spoljno sidrište Sevastopolja.

„Danas, počev od 3.30 sati, pokušan je napad na Sevastopolj. Za sada su jedan dron uništile snage protivpodmorničke diverzantske odbrane, drugi je sam eksplodirao. Sve se dogodilo na spoljnom sidrištu Sevastopolja i nijedan objekat nije oštećen. Trenutno je u gradu mirno, ali sve snage i službe su u stanju pripravnosti“, napisao je Razvožajev.

Pomorski putnički saobraćaj u Sevastopoljskom zalivu je obustavljen, a organizovan je prevoz autobusima između severnog i centralnog dela grada.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sevastopolj je glavna pomorska baza Crnomorske flote i ukrajinska vojska je tokom poslednjih nekoliko meseci u nekoliko navrata pokušala da ga napadne dronovima.

Međutim, ovog puta nije stigla potvrda od Kijeva da su ukrajinske snage dronovima napale Krim, dok su na društvenim mrežama objavljeni navodni snimci napada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar