Pozar kineski trzni centar Novi Beograd
Ilustracija

Požar koji je zahvatio brdo Goricu, u Podgorici, sinoć, lokalizovan je oko jedan sat jutros, saznaju „Vijesti“ nezvanično.

Tokom gašenja požara u Podgorici u Crnoj Gori, koji je najverovatnije izazvao vatromet, lakše povređena dva muškarca.

Vatra je zahvatila veći deo površine, kao i šume. VD komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Zdravko Blečić sinoć je kazao da je vatru, najverovatnije, izazvao vatromet.

Zamenik gradonačelnice Glavnog grada Luka Rakčević, u objavi na svom Instagram profilu, kazao je da je „prvi deo požara, koji je primećen u 21 sat kod vršnog platoa Gorice, najverovatnije izazvan nesmotrenim paljenjem vatrometa“.

PROČITAJTE JOŠ

„A određena lica su tim povodom lišena slobode i predata tužilačkim organima. I taman kad smo uspeli da odbranimo hrastovu šumu čiji zahvatanje bi imalo dalekosežne posledice, izbio je i drugi požar, na nekih 300 metara udaljenosti od svih, tada aktivnih, žarišta, što, nažalost, ukazuje na novo podmetanje“, rekao je Rakčević, prenose Vijesti.

Naglasio je da će se istraga sprovesti u saradnji sa Upravom policije. Rakčević je rekao da su, tokom gašenja požara, lakše povređena dva muškarca.

„Naporom svih, a posebno Jasne Gajević i Zdravka Blečića, sa Gorice smo, u prethodnim mesecima, uklonili i odneli više od 1.300 kubnih metara suvog opožarenog drveća. Da je to ostalo na brdu, kao što je godinama stajalo (od poslednjeg velikog požara), večerašnje aktivnosti bi bile neuporedivo teže, a plašim se da bismo požar gasili danima“, rekao je Rakčević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar