Oštećene jahte Foto:Nova.rs

Jutro posle požara u marini Navar u Bonićima radnici uklanjaju olupine izgorelih plovila. Vatra je izazvala materijalnu štetu na ukupno tri jahte koje su se nalazile u marini, s tim da su dve više oštećene, a jedna manje. Prema saznanjima portala Nova.rs, upravo ta jahta koju je vatra najmanje oštetila je jahta "Sara" koja je nekada pripadala bivšem predsedniku Srbije i Crne Gore DPS Svetozaru Maroviću.

Reč je o jahti koja sada ima novog vlasnika iz Srbije, saznaje naš portal.

Jahta „Sara“, koja se nekada zvala „Kenco“, pripadala je Svetozaru Maroviću od 2008. godine. „Vijesti“ su je 2018. godine uslikale u budvanskoj marini.

Brod je dugačak 30 metara, a Marović je kupio preko ofšor kompanije “Galaxy” registrovane na Svetom Vinsetu i Grenadinima.

Oštećena jahta Foto:Nova.rs

Sedam godina kasnije, vođen je sudski spor između austrijske kompanije “Heta Leasing” i Svetozara i Miloša Marovića oko naplate 9.980.076, jer su Marovići garantovali da će biti vraćen kredit koji je tadašnji “Hypo Leasing” 2008. dao ofšor kompaniji “Galaxy”. Tim novcem izrađena je jahta „Kenco“.

Jahta nikada nije plaćena “Leasingu”, pa je “Heta” od Marovića sudskim putem tražila naplatu. Po ugovoru o lizingu, brod je zvanična svojina austrijske banke dok se ne isplati kredit. Plaćanje rata je, međutim, obustavljeno.

POGLEDAJTE JOŠ:

Podsećamo, požar u marini Navar u Bonićima buknuo je juče posle 17 časova. Prema rečima komandira Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat Milorada Giljače, vatra je zahvatila dve veće motorne jahte koje se nalaze na tzv. suvom vezu – izvađene iz mora na operativnoj obali marine.

Vatrogasci iz Tivta kojima su u pomoć došle i kolege dobrovoljci iz tri dobrovoljna vatrogasna društva, lokalizivali su požar nešto pre 19 časova i sprečili da se vatra prenese na brojne druge jahte koje se nalaze u neposrednoj blizini zapaljenih brodova.

BONUS VIDEO Požari U Crnoj Gori

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare