Avganistan, Kabul, aerodromo
Foto: Jawad Sukhanyar/via REUTERS

Otpravnik poslova Ambasade Srbije u Indiji Siniša Pavić izjavio je danas da se državljani Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić nalaze pored ulaza u vojni aerodrom u Kabulu, za koji je rekao da je "kontrolisana teritorija", da je u tom gradu još jedna državljanka Srbije, i da se "radi na njihovoj evakuaciji".

PROČITAJTE JOŠ:

Na osnovu onoga što je čuo od naših državljana u Kabulu i na osnovu onoga što se može „ispratiti preko medija“, Pavić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je u glavnom gradu Avganistana „situcija dramatična“.

On je naveo da oko vojnog aerodroma „koji je za evakuacije najzanimljiviji“ ima od 1.000 do 2.000 ljudi.

„Neki od njih su naoružani i ne isključuje se mogućnost nasilnog upada“, istakao je Pavić.

Amasada Srbije u Indiji, dodao je, u kontaktu je sa državljanima Srbije i predstavnicima zemalja za koje očekuju da bi mogli da ih uključe u evakuacione letove.

„U kontaktu smo i sa indijskim vlastima zato što i zemlja domaćin razmišlja o organizaciji mogućih evakuacionih letova i korišćenje tih letova se u ovom trenutku čini kao najrealniji, najbezbedniji i najefikasniji put i način da se evakuacija izvede. Nadamo se da će to da bude realizovano u najkraćem roku“, naglasio je Pavić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar