Foto: EPA/EFE

Posle političkog poraza bivši predsednik Sjedninjenih Država bi mogao uskoro da doživi i ekonomski debakl, jer su njegovu kulu koja se prostire na 58 spratova u Njujorku napustili brojni poznati i bogati stanari, a oni koji su ostali nemaju novca ni za osnovne potrebe, pa Tramp ostaje bez višemilionskih kirija.

Pročitajte još:

Trampova kula je visoki neboder sa 58 spratova smešten na Petoj aveniji 721–725 u kvartu Midtaun na Menhetnu u Njujorku. To je sedište Trampove organizacije, ali i adresa brojnih poznatih ličnosti.

Međutim, u poslednje vreme sve ih se više iseljava, pa je tako Kristijano Ronaldo, koji je posedovao stan vredan 18,5 miliona dolara rešio da ga proda pošto-poto. Čak je i smanjio traženu cenu za 10,75 miliona dolara, ali ipak niko nije bio voljan da ga kupi.

S jedne strane, nema kupaca, a s druge strane, Trampov novčanik pogađa i neplaćanje kirije od strane više zakupaca. Prema izveštaju Vašington Posta, u pitanju je nekoliko istaknutih stanara Trampove kule koji ne uspevaju da sastave kraj s krajem zbog pandemije, što rezultira time da ne plaćaju toškove stanovanja na vreme. Zbog toga su ispražnjeni čitavi spratovi, a neki stanari tuženi.

AP Photo/John Minchillo

Među značajnijim imenima koja će se provlačiti po sudovima zbog neplaćanja stanarine je Mark Fišr Futver, proizvođač cipela koje je nekada nosila Trampova ćerka Ivanka. Njegovo dugovanje iznosi čak 1,5 milion dolara. Cifra je milonska jer kompanija duguje od novembra prošle godine zakupninu za ceo 21. sprat i delove 22. sprata u Trampovoj kuli.

Još jedan stanar, koji je takođe iznajmljivao pozamašni prostor, čitav 18. sprat, je Markraft Odeća, proizvođač odela koji duguje neverovatnih 644.000 dolara. Ova kompanija je u oktobru 2020. dugovala 198.000 dolara za stanarinu.

Zanimljivo je da jedini koji kiriju plaća redovno Trampov „PAC Učinite Ameriku ponovo sjajnom“. PAC plaća skoro 40.000 dolara za iznajmljivanje poslovnog prostora na 15. spratu.

„Plaćamo tržišnu stopu za poslovni prostor koji je pomogao predsedniku Trampu da izgradi svoje kompanije, a koje pomažu stranci”, rekla je Tampova portparolka Liz Harington.

Donald Tramp Donald Trump
Donald Tramp Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW

Republikanci iz Predstavničkog doma i Senata nisu saglasni sa ovom izjavom i smatraju da Tramp sav novac prisvaja za sebe.

„On je prevarant. Govori o političkim troškovima, ali u stvarnosti se bogati”, rekao je Pol Rajan.

BONUS VIDEO: Glamping – kampovanje na luksuzan način

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar