Donald Tramp Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Poreske prijave bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je do sada odbijao da ih objavi, moraće da budu predate odboru Kongresa, naložilo je juče američko Ministarstvo pravde.

Pročitajte još:

„Odbor za budžet Predstavničkog doma Kongresa izneo je dovoljne razloge kada je zatražio da mu se dostave poreske prijave bivšeg predsednika i ministarstvo finansija će morati da im predoči te informacije“, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi je, kako navodi britanska agencija, s odobravanjem dočekala ovu odluku, ističući da je pristup dokumentima stvar nacionalne bezbednosti.

„Američki narod zaslužuje da zna činjenice o njegovim (Trampovim) zabrinjavajućim sukobima interesa i o potkopavanju naše bezbednosti i demokratije dok je obavljao predsedničku dužnost“, rekla je Pelosi, koja predvodi demokrate u Kongresu.

Donald Tramp je urgirao tokom telefonskog razgovora sa zvaničnicima Ministarstva pravde u decembru prošle godine da rezultate predsedničkih izbora na kojima je izgubio od Džozefa Bajedna proglase nepoštenim.

BONUS VIDEO: Sve što treba da znate o trećoj dozi vakcine

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar