Imanje u Okalhomi na kome su pronađena tela Foto:Tanjug/Nathan J. Fish/The Oklahoman via AP

Sedam tela pronađeno je na imanju u Henrijeti, malom gradu u ruralnoj Oklahomi, tokom potrage za dve nestale tinejdžerke.

Policija je saopštila da veruje da su devojčice koje su tražili, Ivi Vebster (14) i Britani Bruver (16) među mrtvima.

Na imanju je ponađen i leš Džesija Mekfadena, kriminalca i registrovanog seksualnog prestupnika za kojeg je policija rekla da su nestale devojke sa njim putovale. Policija nije navela uzrok njihove smrti.

Imanje u Okalhomi na kome su pronađena tela Foto:Tanjug/Nathan J. Fish/The Oklahoman via AP

Lokalni zvaničnici nisu javno identifikovali ostala četiri tela, ali Dženet Majo je rekla za AP da su druge žrtve bile njena ćerka Holi Ges (35) i njeno troje unuka.

Gospođa Majo je rekla da ju je o tome obavestila šerifova kancelarija, te da njena porodica nije znala za Mekfadenov kriminalni dosije do pre nekoliko meseci.

“Lagao je moju ćerku i uverio ju je da je sve to bila samo velika greška”, rekla je ona AP-u.

Navedeno je i da su nestale Ivi i Britani bile prijateljice sa Holi Ges i da su provele vikend sa njenom porodicom.

Imanje u Okalhomi na kome su pronađena tela Foto:Tanjug/Nathan J. Fish/The Oklahoman via AP

Vlasti su izvršile pretres Mekfadenove kuće nakon što se on nije pojavio na sudu u ponedeljak ujutro. Njemu je tog dana trebalo da se sudi za optužbe iz 2017. o podvođenju maloletnika i posedovanje dečije pornografije.

Šerif okruga rekao je da veruje da su Ivi i Britani pronađene u ovom pretresu, ali je rekao da će medicinski istražitelj morati da potvrde njihov identitet.

„Naša srca su sa porodicama i prijateljima, školskim drugovima i svima ostalima“, rekao je šerif.

Britanin otac Nejtan Bruver rekao je lokalnim medijima da je u šoku.

Imanje u Okalhomi na kome su pronađena tela Foto:Tanjug/Nathan J. Fish/The Oklahoman via AP

„Izgubio sam se. Stvarno sam izgubljen. Kraj škole se sprema, a ona neće biti tamo. Mislim, otišla je. Imam petoro dece, ali ona mi je bila kao drugarica. Britani je bila otvorena osoba. Ona je zapravo izabrana za mis Henrijete.. i u julu je trebala da nas predstavlja na nacionalnom takmičenju za mis. A sada neće uspeti jer je mrtva“.

Na bdenju održanom u ponedeljak uveče, gospodin Bruver je okupljenima rekao da je to najgora noćna mora roditelja.

Državna škola Henrijete objavila je na Fejsbuku da žale zbog gubitka nekoliko svojih učenika. Otkazala je maturu planiranu u ponedeljak i rekla je da će studentima pružiti savetovanje i pristup stručnjacima za mentalno zdravlje.

„Srce nas bolI. Molim vas, nastavite da ove porodice držite u svojim mislima i molitvama“, piše u objavi škole, prenosi BBC.

***

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar