Foto: Ohio State Highway Patrol

Nedavno objavljeni snimci koje je zabeležila kamera za telo prikazuju trenutak kada je herojski policajac patrole na auto-putu krenuo u akciju i skočio u autobus koji gori u pokušaju da oslobodi sve učenike.

Na snimku koje je objavila državna patrola na auto-putu u Ohaju vidi se kako se neidentifikovani policajac okreće čim je video da se dim izvija iz autobusa nakon smrtonosnog sudara na auto-putu 70 14. novembra.

Zaustavlja se do sredine na auto-putu i pita druge na licu mesta: „Jesmo li sve izvukli?“.

Uspaničeni posmatrač tada odgovara: „Ne! U autobusu su deca, ali ne možemo da dođemo do njih“, prenosi Njujork post.

Policajac je odmah iz gepeka svog patrolnog automobila zgrabio aparat za gašenje požara i otrčao na lice mesta.

Foto: Ohio State Highway Patrol

Policajac prvo staje kod crvenog putničkog automobila, vičući da izvuče vozača — kojeg je Odeljenje za javnu bezbednost Ohaja identifikovalo samo kao 75-godišnjeg muškarca — iz vozila i na sigurno.

„Hajde, napolje“, poziva policajac. „Pomeri se, pomeri se.”

Kada je čovek bezbedno izašao iz svog automobila, policajac je zatim prešao na autobus koji je prevozio 54 člana srednjoškolskog benda i pratioca iz lokalnog školskog okruga na nastup.

Zadnji redovi autobusa bili su zahvaćeni plamenom dok je policajac pitao: „Ima li koga? Bilo ko?“

U tom trenutku, drugi dobri Samarićani su pratili policajca u autobus, dok je tražio da se prebroje svi učenici koji su bili u njemu.

„Ne vidim nikoga“, rekao je policajac pre nego što je krenuo da pita žrtve da li je nekome potrebna medicinska pomoć.

Na mestu nesreće proglašena su mrtva trojica srednjoškolaca. Identifikovani su kao Džon Moseli (18) iz Mineral Sitija; Džefri Vorel (18) iz Bolivara; i Kejtlin Ovens (15) iz Mineral Sitija.

Poginuli su i učiteljica i dva pratioca koji su zajedno putovali u putničkom automobilu koji je pratio autobus. Identifikovani su kao Dejv Kenat (56) iz Navare; Kristi Gainor (39) iz Zoara; i Šanon Vigfield (45) iz Bolivara.

Osamnaest drugih je povređeno, uključujući 75-godišnjeg muškarca koga je policajac spasao, navodi VCMH.

On je zadobio teške povrede, ali je njegovo trenutno stanje nejasno.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvaničnici države Ohajo sada kažu da je do nesreće došlo kada su dva putnička vozila, polu kamion Volvo i autobus usporili.

Međutim, polu kamion išao je previše blizu i udario se u zadnji deo Nisanovog SUV-a gurnuvši ga u zadnji deo autobusa, prenosi VHIO.

Sudar je potom primorao autobus da udari u putničku Tojotu, koja je zauzvrat udarila u kamion Volvo.

Na kraju je Toiota skrenula u levu traku, zbog čega se autobus zabio u sam kamion.

Policija je saopštila da vozač polu kamiona, koji je identifikovan kao Džejkob Mekdonald, u to vreme nije bio pod dejstvom alkohola ili droge. Nijedan od ostalih vozača nije testiran.

Ali Mekdonald i njegova firma Mid Stejt Sistems su od ranije poznati zbog problema kao što su neispravne kočnice i prekovremeni rad.

Više od tri godine pre fatalnog sudara, Komisija za javna preduzeća Ohaja optužila je kompaniju za višestruke prekršaje dok je Mekdonald vozio kamion na kojem su zabeleženi kvarovi.

Kompanija je kažnjena sa 150 dolara zbog prekršaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar