Ilustracija Foto: Shutterstock

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu danas je objavljena presuda roditeljima malene Nikol (2) iz Nove Gradiške koja je prošle godine tragično preminula na Uskrs zbog stravičnih povreda glave. Roditelji Nikol proglašeni su krivima po svim tačkama optužnice. Majci je određen zatvor u trajanju od 13 godina, dok je otac devojčice osuđen na sedam godina.

“Svaka presuda u sebi nosi poruku”, rekao je sudija i naveo da je to prvostepena presuda i da postoji pravo na žalbu.

Pročitajte još:

Majka se tereti da je gurnula devojčicu

Suđenje se odvijalo iza zatvorenih vrata.

Podsetimo, tokom prošle godine je saopšteno kako se 27-godišnjak tereti da je zajedno sa svojom 24-godišnjom suprugom zanemarivao roditeljske dužnosti oko svoje dvoje dece koju su zlostavljali od novemra 2020. do kraja marta 2021.

Prema optužnici, dečaku od četiri i po godine i dvogodišnjoj Nikol su nanosili fizičku bol i zlostavljali je psihički. Sina su često kažnjavali šamaranjem i omalovažavanjem, dok devojčici, koja se tek vratila iz hraniteljske porodice, kažnjavali udracima prutom i šamarima, ostavljajući je noću samu u dnevnom boravku, zbog čega je Nikol bila u strahu.

Majka se tereti da je 31. marta snažno odgurnula Nikol koja je pri padu udarila potiljak i četiri dana kasnije preminula od zadobijenih povreda mozga.

Devočicu je u bolnicu dovela majka koja je rekla da je dete palo. Lekari su pokušali da reanimiraju dete, a s obzirom na težinu povreda devojčicu su istog dana prevezli u zagrebačku Kliniku za dečje bolesti.

Porodica iz koje potiče devojčica od ranije je poznata novogradiškom Centru za socijalni rad. Devojčica je bila kod hranitelja više od godinu dana, a centar ju je na zahtjev roditelja vratio u biološku porodicu, prenosi N1.

BONUS VIDEO: Otac zadavio troje dece i pokušao da presudi sebi: Nezapamćen zločin u Zagrebu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram