Foto: EPN/Newscom / Newscom / Handout / AFP / Profimedia

Tetka Sulejmana Davuda (19), koji je sa ocem stradao u podmornici "Titan", rekla je za NBC da je njen bratanac bio "prestravljen" ekspedicijom pre nego što je krenuo na put.

Azmeh Davud, starija sestra pakistanskog biznismena Šahzade Davuda i tetka 19-godišnjeg Sulejmana, rekla je da je mladić rekao rođaku da „nije baš za to“ i da se osećao „prestravljeno“ zbog putovanja.

„Mislim na Sulejmana, koji ima 19 godina, unutra, bori se za dah… „, rekla je Azmeh Davud.

Podmornica Titanic Foto:OceanGate Expeditions/Handout via REUTERS

Kako kaže, oseća nevericu.

„To je nestvarna situacija. Osećam kao da sam u veoma lošem filmu, sa odbrojavanjem, ali niste znali do čega odbrojavate… Bilo mi je teško da dišem misleći na njih“, rekla je.

Pročitajte još:

Azmeh Davud je pričala i o svom mlađem bratu Šahzadi Davudu, koji je takođe poginuo u imploziji.

„Bio je moj mlađi brat… Držala sam ga kada se rodio“, dodala je.

Prema njenim rečima, njen brat je bio „apsolutno opsednut“ Titanikom od malih nogu i da je voleo da posećuje muzejske izložbe o olupini, zabog čega je platio kartu 250.000 dolara za podmornicu.

Nestala podmornica Foto: OceanGate Expeditions via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Porodica Davud je među najbogatijima u Pakistanu, ali ima jake veze sa Velikom Britanijom i veruje se da živi u vili u Sariju. Šahzadin otac Husein je predsednik korporacije Davood Hercules, koja proizvodi hemikalije, i Engro Corporation, koja proizvodi đubriva.

Pored članova porodice Davud, stradali su i milijarder Hamiš Harding, kapetan podmornice „Nautilus“ i istaknuti ronilac Pol-Anri Nargole, kao i izvršni direktor „Oušen Gejta“ Stokton Raš.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar