Foto: Shutterstock

Policija traga za vlasnikom psa koji je prošle nedelje napao stariju gospođu, slomio joj ruku i odvojio "veliki komad tetiva i mišića".

Službenici Metropoliten policije su pozvani zbog navoda da je više ljudi povređeno u napadu pasa, a dve osobe su hitno prebačene u bolnicu zbog ujeda životinje.

Napad je usledio posle manjeg sudara dva vozila nešto pre 23 sata 26. januara u Norholtu u zapadnom Londonu.

Putnici u vozilima, 74-godišnja žena i dvoje mlađih ljudi, izašli su iz svojih automobila kako bi razmenili podatke, ali se pritom pojavio pas i počeo da ih napada na kružnom toku Vajt Hart.

Policija je za Mejl onlajn rekla da i dalje traga za vlasnikom životinje. To je poslednji u nizu tragičnih napada pasa poslednjih nedelja.

Zastrašujući snimak sa lica mesta pokazuje kako pas napada stariju ženu dok ona leži na podu, oborena na zemlju.

Druge dve žene se mogu videti kako šutiraju psa u pokušaju da ga odmaknu od žrtve, u napadu koji je trajao oko pet minuta.

74-godišnjakinja je zadobila prelom ruke i teške povrede, naveo je njen sin u izjavi na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ:

Bila joj je potrebna operacija ubrzo po dolasku u bolnicu i sada je u stabilnom stanju, ali će joj trebati još vremena pre nego što bude puštena kući.

Pas je zaustavljen nakon što je hrabri građanin otvorio vrata svog automobila kako bi psa pustio u svoje vozilo, pre nego što se odvezao do obližnje garaže Šela.

Ekipe policije i Hitne pomoći brzo su stigle na lice mesta, a službenici su zadržali psa.

Sin žrtve je napisao na društvenim mrežama: „Incident se dogodio nakon „manjeg sudara” njenog automobila i automobila druge osobe na kružnom toku. Dok je pregledala površinsko oštećenje, pas se pojavio i počeo da napada moju majku, čini se, pet do šest minuta, slomivši joj ruku i uklonivši veliki komad tetiva i mišića. Ona je hitno prebačena u bolnicu i stabilno je nakon operacije“.

On je dodao: „Ne možemo dovoljno zahvaliti dvojici putnika u drugom vozilu koji su učestvovali u sudaru koji su hrabro i očajnički pokušavali da se bore sa psom nekoliko minuta. Hvala i londonskoj službi hitne pomoći i Metropoliten policiji koji su prisustvovali u značajnom broju.“

Napad se dogodio samo nekoliko dana pre nego što je četvorogodišnju devojčicu Alis Stouns 31. januara ubio pas u njenoj kući u Milton Kejnsu.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar